/ Primorski.me
04/03/2023 u 18:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Probijanjem tunela „Sozina”, putem preko Paštrovačke gore rijetki su prolaznici

Putni pravac od Virpazara do Petrovca nekada je bio najprometnija saobraćajnica. Uz magistralu su bile locirane tri kafane, od kojih danas radi još jedinio „Voda u kršu”, mada je u sasvim jednom novom ambijentu

Za one koji vole prirodu ovaj putni pravac idealan je, pa ga i dalje koriste.

Od kako je otvoren tunel „Sozina”, koji je približio dio Crnogorskog primorja  Podgorici i sjeveru Crne Gore, rijetki su oni koji su zainteresovani da idu putem  od Virpazara do Petrovca.

image
Primorski.me

Istina, za one koji vole prirodu ovaj putni pravac idealan je, pa ga i dalje koriste.

Putni pravac od Virpazara do Petrovca nekada je bio najprometnija saobraćajnica. Uz magistralu su bile locirane tri kafane, od kojih danas radi još jedinio „Voda u kršu”, mada je u sasvim jednom novom ambijentu. Ostale dvije kafane na ovom pravcu, u dijelu Bijelih poljana i na Kruševici na domak Petrovca, odavno već ne rade,  a zahvaljujući neodgovornim prolaznicima odavno su na žalost i ruinirani.

image
Primorski.me

Paštrovačka gora pruža jedinstven doživljaj – Skadarsko jezero se vidi kao na dlanu,  a sa druge strane idealan je pogled prema Buljarici i Petrovcu.

Kao i uvijek, ljudski nemar postarao se da ne bude sve idealno. Smeće je razbacano na svakom koraku, a čini se da se otpad godinama smišljeno odlaže, i da se čak donosi i iz susjednih opština, što je prouzrokovalo da su uz put nikle prave deponije.

image
Primorski.me

Nadležne to izgleda ne zabrinjava mnogo, oni su zaboravili da živimo u ekološkoj državi.

Izvor: Primorski.me

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

22. april 2024 02:04