foto: M.N. / -FOTO: M.N.
26/03/2023 u 07:10 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Problemi u bjelopoljskom selu Drndari: U 21. vijeku do kuća stižu zemljanim putevima

Iz Opštine Bijelo Polje su ponovili da će raditi na sanaciji putnih pravaca kada se za to steknu uslovi

Mještani sela Drndari, koje pripada Mjesnoj zajednici Tomaševo, i pored toga što je snijeg okopnio i dalje, kako ističu, muku muče sa putnom infrastrukturom.

Naglašavaju da u 21. vijeku do njihovog sela vodi zemljani put koji im i ljeti i zimi pričinjava probleme.

Pozivaju predstavnike lokalne uprave, ali i "nosioce vlasti sa državnog nivoa da dođu u naše selo i vide kavim putem mi saobraćamo".

– Snijeg okopnio, a problem ostao - kažu u ime mještana Drndara Vuk Baltić i Dragan Zejak.

Oni naglašavaju da su i dalje prepušteni sami sebi i da pomoći nema, te da bi bilo red da konačno ovo selo bud eprioritet kada je u pitanju održavanje i rekonstrukcija putnih pravaca.

–Muku i dalje mučimo sa prilazima svojim domaćinstvima.Кako nekome objasniti da se ovo dešava u 21. vijeku i da još ima ovakvih puteva. Ipak ima, pa podsjećamo nosioce vlasti, koji su se u prvom krugu predsjedničkih izbora oglašavali idući iz grada u grad i bavili se predizbornim po ko zna kojim po redu neispunjenim obećanjima, da je sramota da u 23 godini 21. vijeka mi putujemo zemljanim putevima - kaže Vuk Baltić i dodaje da je selo Drndari pravi dokaz.

– Moramo nadležnima da otkrijemo "našu tajnu" kako mi stižemo ovakvim putevima do naših kuća.Moramo to da odamo nakon izjava opštinskih čelnika, prije svega sekretara Sekretarijata za stambeno - komunalne poslove i saobraćaj Duška Ružića, koji je saopštio da mi ne koristimo zemljane puteve, te da to nije put kojim smo ga navodno poveli prije dvije godine, a koji je jedina naša veza sa mjesnim centrom. Ističemo da mi koristimo nevidljive letilice i molimo njega i ostale opštinske moćnike da to nikome ne kažu. To je naša tajna-kaže Baltić,i naglašava da se namjerno koristi,"crnim humorom", jer im je to u trenutnoj situaciji jedino preostalo.

Do sela moraju da se grade dva prilaza

- Do našeg zaseoka se zbog lošeg terena morao da gradi dva prilaza, da bi kako tako mogli da funkcionišemo. Lijevi krak puta nasut je prije osam godina sa 800 kubika i više nijedna mašina nije došla u selo. Na tom dijelu živi porodice Ranka Кrgovića sa šest članova, koji se bave stočarstvom, imaju dva studenta i dva učenika niže škole. Tu je i porodica Radonje Žujovića sa četiri člana. Bave se stočarstvom. Na tom kraku je i domaćinstvo Tonija, Milorada i Nikice Zejaka.Dvoje staraca u porodici Radivoja Ćetkovića, pa porodica Vuka Baltić sa šest članova, domaćinstva braće Ćetković-Gorana i Marka, Milana i Mirka, porodica sa dva člana Dušana Zejaka. Jedini prilaz Žujovićima i Кrgovićima je onaj za koji Ružić i opštinari kažu da nikome ne koristi - kaže Baltić, dodajući da je drugi krak puta preko Divana, gdje su porodice Radića Zekovića, Ivanke Mićanović, Milovana Šćepanovića, Dragana Zejaka, porodica Moračanin, Miša Radovića, Mira Ašanina, te porodice Vojinović.

Mještani Drndara postavljaju otvoreno pitanje predsjedniku Opštine Petru Smoloviću može li šta preduzeti da neko dođe i uvjeri se u stanje putne infrastrukture u njihovom selu.

– Molimo i Smolovića i Ružića i predsjednika MZ Tomaševo Veska Gogića da dođu, sačekaju ovu djecu iz škole i dovedu ih do kuća ovim, kako oni kažu, sporednim putevima- poručuju mještani, a Dragan Zejak dodaje da grdnih nevolja sa putevima imaju i Muslići, Selakovići, Pape....

Iz lokalne uprave su ponovili da će raditi na sanaciji lokalnih putnih pravaca kad ase za to steknu uslovi, ali sve u skladu sa prioritetima koje odrede savjeti mjesnih zajednica, te da je to slučaj i sa selom Drndari.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. maj 2023 06:31