ž / -FOTO: MAPIO.NET
04/12/2021 u 07:21 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Проблеми у бјелопољском селу: Водовод имају осам година, али воде немају

Са водовода су мјештани Губавча добијали само техничку воду, али сад нема ни ње јер су вандали оштетили базен и пумпу

Проблемима мјештана села Губавач у Бијелом Пољу кад је у питању водоснадбијевање никад краја.

Таман кад су се, како кажу, помирили са судбином да немају исправну воду за пиће са водовода који је прије осам година свечано отворио тадашњи министар пољопривреде Петар Ивановић, и добијали само техничку воду, наишли су нови проблеми.

Наиме, постројење, односно мјесто гдје су каптажа и пумпа, оштетили су вандали.

Како истиче Расим Алихоџић, који је на челу одбора за изградњу водовода, са овим чином дара је превршила мјеру.

-Када смо као радна група задужена да води рачуна о води, односно да покушамо да у разговору са локалном управом и предузећем Водовод "Бистрица'' коначно разријешимо овај проблем, приликом обиласка базена видјели смо да су се догодиле невјероватне ствари. Наиме, засад непознато лице или више њих оскрнавили су врата на каптажама и улаза на главни базен у сусједном селу Биједићи и покушали да уђу у објекте и да сруше постројења - каже Алихоџић и истиче да је о свему обавијештен и Центар безбједности и да је обављен увиђај.

Алихоџић додаје да водоизвориште нема стражаре који би чували каптаже и главни базен.

- То је такође велики проблем, с обзиром да због несугласица коме водовод дати на употребу, испаштамо ми мјештани, јер се увијек може десити нека непогода као ова када је скоро све девастирано. Могао је неко направи још горе и убаци нешто у базен. Од тога стрепимо, иако ову воду не користимо за пиће, већ само као техничку. Ипак њом се напаја стока, а нама служи за све остале потребе. Коначно вријеме је да се нешто уради и да предузеће Водовод преузме бригу о овом нашем водоводном систему и постави ако треба чуваре, који ће о свему водити рачуна- сматра Алихоџић.

Он додаје да су Турска агенција за развој "Тика", Општина Бијело Поље и Министарство пољопривреде уложили средства за изградњу базена за воду, а мјештани Губавча и данас се за њу сналазе како знају и умију.

- Неко има природне изворе, а неки воду за пиће морају да купују. Молимо предсједника Општине Петра Смоловића, да изнађе средства и обезбиједи чуваре водоизворишта -поручује Алихоџић, у име Одбора за изградњу водовода Губавач – Вољавац.

Из Центра безбједности Бијело Поље казали су да су изузели све трагове и обавили увиђај, и да раде на проналаску онога, или оних који су оштетили дио водоводног система у Биједићима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:35