Санациjа паркова / - фото: Демократе
15/11/2021 u 12:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Програм Демократа за Приjестоницу: Санациjа паркова

За посљедњих 10 година од санациjе паркова добили смо свега пар десетина метара ограде и кречење три капиjе Његошевог парка - наводи се у саопштењу

Након проjекта Станови и посао за младе, коjи jе одлично прихваћен од стране свих грађана Приjестонице, данас представљамо веома важан проjекат из нашег Програма за Цетиње, коjи ћемо, уколико будемо у прилици да вршимо власт након 5. децембра, реализовати у наредном периоду: Санациjа паркова, навели су из Демократске Црне Горе.
- Вишедецениjском небригом локалне управе, jедни од наjљепших паркова у Црноj Гори, Његошев парк и парк “13. jул”, данас су у катастрофалном стању - потпуно руинирани, без адекватног мобилиjара, без ограда, неуређеног и запуштеног зеленила, практично неупотребљиви. За посљедњих 10 година од санациjе паркова добили смо свега пар десетина метара ограде и кречење три капиjе Његошевог парка - наводи се у саопштењу.

image

Санациjа паркова

- фото: Демократе

У оквиру веома пажљиво, озбиљно и темељно припреманог Програма Демократа за Приjестоницу, кроз детаљну анализу, консултациjе струке и надоградњу старог проjекта санациjе паркова, коjи локална управа ниjе била способна да реализуjе за циjелу децениjу, припремили смо проjекат свеобухватног уређења и компленог опремања оба цетињска парка. Конкретно:

Његошев парк: ограда, озелењавање и уређење вртова; санациjа и уређење стаза; санациjа и уређење постоjећег тениског терена; трим стаза; реконструкциjа постоjећих скулптура; реконструкциjа бунара; сликарска радионица, гдjе ће бити ангажовани студенти Факултета ликовних умjетности током туристичке сезоне.

Парк “13 jул”: ограда, озелењавање и уређење вртова; санациjа и уређење стаза; нови терен за баскет на локациjи постоjећег; шаховско поље; терен за боћање; глориjет гдjе ће се одржавати концерти студената Музичке академиjе; простор коjи ће током љета бити мала позоришна сцена, а у зимском периоду клизалиште за наjмлађе.

- По реализациjи овог проjекта, ангажоваћемо чуваре паркова коjи ће се старати о мобилиjару - навеле су Демократе у представљању новог пројекта.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:25