Са представљања пројекта / -Милован Нововић
14/07/2021 u 07:50 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пројекат "Модерна знања, вјештине и компетенције": Бесплатна фото-видео опрема за 12 креативаца

У младима се "крије" потенцијал и креативност, али због услова у којима живе нијесу у могућности да то артикулишу и валоризују на начин на који желе и заслужују, казао је асистент на пројекту Борис Вуковић

Пројекат "Модерна знања, вјештине и компетенције" успјешно је реализовала невладина организација "Мултимедијал Монтенегро", саопштено је јуче на завршној конференцији за медије. Предсједник ове НВО Жељко Ђукић казао је да су задовољни резултатима пројекта којим су реализовани реализовани њихови циљеви.

– Кроз пројекат је спроведена вишемјесечна едукација из области фотографије, видео- продукције, графичког дизајна и веб девелопмента, а 12 младих који су укључени у пројекат добили су фото-видео опрему, која је остала у њиховом власништву. Посебно ме радује што је неколико корисника валирозовало стечено знање и већ зарађују новац од услуга фотографисања и дизајнирања. Сви корисници су израдили веб сајтове, неки су фокусирани на презентацију услуга које корисници након обуке нуде, а неки на личну афирмацију и промоцију. Захвални смо подршци коју смо добили од Министарства просвјете, науке, културе и спорта, да заједнички радимо на реализацији овог пројекта. Међутим, много је веће интересовање младих него што су наше могућности, тако да у будућности планирамо још сличних пројеката који ће дати конкретне, мјерљиве и стварне резултате – навео је Ђукић.

Асистент на пројекту Борис Вуковић казао је да смо свједоци тренда одласка младих и напуштања сјеверног дијела Црне Горе, а да је НВО "Мултимедијал Монтенегро" препознала да се у младима "крије" потенцијал и креативност, али да због услова у којима живе нијесу у могућности да то артикулишу и валоризују на начин на који желе и заслужују. На конференцији су говорили и корисници пројекта Марија Поповић, Марко Кљајевић, Наташа Милић и Стефан Поповић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 17:44