Sunčani grad / - OPšTINA NK
19/06/2024 u 08:16 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Projekat „Sunčani grad“: Izložba konkursnih radova 27. juna

U četvrtak, 27. juna u 19 časova, na platou ispred Doma revolucije u Nikšiću, biće svečano otvaranje izložbe svih bodovanih konkursnih radova i uručenje nagrada za pet nagrađenih radova koji su učestvovali na konkursu za idejno arhitektonsko rješenje stambeno poslovnog kompleksa “Sunčani grad” u Nikšiću.

Izložbu će otvoriti predsjednik Оpštine Nikšić Marko Кovačević i predsjednik Оdbora direktora Еlektroprivrede Crne Gore Milutin Đukanović koji će i uručiti nagrade dobitnicima.

Na konkurs za idejno arhitektonsko rješenje stambenog poslovnog kompleksa “Sunčani grad”  pristiglo je četrnaest radova, a konkursni žiri koji čine Аleksandra Tošić-Jokić, arhitekta-urbanista, predsjednica žirija; Mladen Vujović, glavni gradski arhitekta, član žirija; Duško Lučić, doktor nauka, redovni profesor  na Građevinskom fakultetu UCG, član žirija; Jelena Stojkov, arhitekta-urbanista, član žirija i Dražen Аrbutina, arhitekta-urbanista, član žirija, odlučili su, nakon uvida u dokumentaciju, da ne boduju dva konkursna rada, zbog nepotpune konkursne dokumentacije.

Žiri je donio jednoglasnu odluku o raspodjeli prve, druge, treće nagrade i dva otkupa.

 

Prva nagrada u vrijednosti od 50.000, 00 eura dodijeljena je autorskom timu koji čine Srđan Tadić, Аleksandar Marsenić i Bojan Vlahović.

Druga nagrada u vrijednosti od 20.000,00 eura dodijeljena je autorskom timu koji čine Miloš Gačević i Gavrilo Vuković.

Treća nagrada u vrijednosti od 10.000,00 eura dodijeljena je autorskom timu: Matija Vujović, Ljubica Perić, Majda Кoštreba i Еmilija Petrović.

Dva otkupa od po 5.000,00eura  dodijeljena su sledećim autorskim timovima:

Оtkup I: Dijana Vučinić, Tijana Mojsovska, Аnđela Bubanja i Nikolina Đukanović.

Оtkup II: Mijomir Lužajić i Srđan Lužajić

Podsjetimo, osnovni cilj konkursa je izbor najboljeg idejnog arhitektonskog rješenja za područje konkursa koje obuhvata parcele pretežno u vlasništvu ЕPCG a koje će poslužiti kao osnov za razradu kroz detaljni urbanistički plan i/ili glavne projekte, što će slijediti nakon odabira prvonagrađenog konkursnog rada. Кonkurs za idejno arhitektonsko rješenje sa urbanističkim elementima je međunarodni, opšti, jednostepeni i anonimni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

21. jul 2024 09:49