Детаљ са плажа на Тополици / -Драган Стојановић
27/07/2021 u 09:30 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Просјечна потрошња по госту у Бару дневно око 58 еура

На барској ривијери тренутно одмара око 15.211 туриста, а највише их је из региона, Србије, Босне и Херцеговине и Македоније, затим из Руске Федерације и других земаља Централне и Источне Европе

На барској ривијери тренутно одмара око 15.211 туриста, што је за девет и по пута више него лани. Према ријечима директора Туристиче организације Бар Емила Кукаља гости углавном бораве у приватном смјештају. Што се тиче структуре гостију, највише их је из региона, Србије, Босне и Херцеговине и Македоније, затим из Руске Федерације и других земаља Централне и Источне Европе. Кукаљ каже да су гости изузетно задовољни боравком у Бару.

- На основу резултата наше анкете имамо податак да на скали од један до пет, гдје је један добра оцјена а пет лоша, имамо ситуацију да је просјечна оцјена 1,24, што је у односу на претходне године значајно бољи резултат. Гости су углавном задовољни љубазношћу особља у угоститељским објектима и осталим услугама у смјештајним објектима. Ове године имамо већи број туриста млађе старосне доби, и они су више заинтересовани за забаву него за пасивни одмор - истиче Кукаљ.

Додаје да је потрошња на нешто нижем нивоу у односу на претходне године.

- Просјечна потрошња по туристи дневно је око 58 еура. Ради се о малом узорку, и ово су прелиминарни подаци који се можда могу промијенити током даљег истраживања. Укупна потрошња по особи по путовању износи око 305 еура, што је значајно ниже него 2019. када је била око 368 еура - каже Кукаљ.

Он је подсјетио да је Бар град манифестација, што традиционалних, што оних које су везане за пољопривредне производе.

Пошто је манифестација "Љето са звијездама" одложена због епидемиолошке ситуације, Кукаљ каже да планирају манифестацију која ће бити организована на нешто другачији начин. У току је и "Барски љетопис", који карактерише богат позоришни, културни и књижевни програм.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 05:48