Vatrogasci Nikšić / - VATROGASCI NIKšIć
22/01/2023 u 10:23 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pune ruke posla za nikšićke vatrogasce: Spasili pet osoba koje su se izgubile

Znatiželjnici i ljubitelji prirode i snijega se zaglavljuju i gube orjentaciju i stvaraju nam ogromne probleme. Apel sa naše strane je konstantan. Izgleda da niko ne shvata ozbiljnost situacije, naglasio je komandir Službe

Sniježne padavine su donijele pune ruke posla Vatrogasno spasilačkoj jedinici Nikšić. Komandir Službe zaštite i spašavanja Slavko Tadić kazao je za portal Dan da postoji problem sa neodgovornim sugrađanima.

- Pored redovnih aktivnosti na čišćenju snijega sa našim specijalizovanim vozilima imamo velikih problema sa neodgovornim sugrađanima koji nesvjesno izlazu svoje živote opasnosti a samim time i naše. Jutros u 4.20 je uspješno završena akcija spašavanja pet naših sugrađana koji su se izgubili na području Blaca. Oni su po njihovoj priči krenuli u "šetnju"oko 19 sati i izgubili orjentaciju. Naše ekipe su po dojavi u 1.15 sati izašle na teren i po jakom nevremenu pronašli nestala lica i evakuisali ih - kazao je Tadić.

Tadić navodi da je apel na građane konstantan.

- Na Vučju smo konstantno na terenu. Znatiželjnici i ljubitelji prirode i snijega se zaglavljuju i gube orjentaciju i stvaraju nam ogromne probleme. Apel sa naše strane je konstantan. Izgleda da niko ne shvata ozbiljnost situacije. Opštoj bolnici i ekipama Hitne službe asistiramo kod pomoći sugrađanima u seoskim područjima. Prekjuče smo imali saobraćajni udes u kome je, nažalost, jedan naš sugrađanin izgubio život a četvoro povrijeđeno. Molimo sugrađane da ne izlažu sebe i svoje najbliže neportebnim opasnostima i budu sigurni da na poziv na broj 123 dobijaju pravu pomoć naše jedinice - istakao je Tadić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:07