Иницијатива за реконструкцију овог пута постоји одавно / - фото: Д.С.
01/06/2022 u 12:15 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пут који на подручју општине Бар повезује Црну Гору и Албанију и даље чека дуго најављивану реконструкцију

Иницијатива за реконструкцију овог пута постоји одавно, а званично је нашла своје мјесто у државном и општинском буџету прије седам година, захваљујући представницима СДП, каже Омер Вукић

Почиње још једна туристичка сезона, а регионални пут Р-29 Брдо Св. Иван - Каменички мост који кроз територију Мркојевића повезује нашу државу са сусједном Албанијом и даље чека дуго најављивану реконструкцију. На жалост, и даље ће и мјештани, и туристи и путници који пролазе овим путем према Албанији имати исте проблеме у саобраћају, с обзиром да је пут узак, оштећен, непрегледан, а фреквенција саобраћаја изузетно велика.

Наиме, овај пут има и међународни карактер, и главна је саобраћајница која води према граничном прелазу Сукобин, гдје годишње прође више стотина хиљада возила.

Како каже секретар ОО СДП Бар Омер Вукић, иницијатива за реконструкцију овог пута постоји одавно, а званично је нашла своје мјесто у државном и општинском буџету прије седам година, захваљујући представницима СДП.

image

Омер Вукић

- фото: Д.С.

- Од тада је пут прекатегорисан у регионални пут, урађен је главни пројекат, ревизија главног пројекта и пројекат парцелације. Општина Бар је, сходно потписаном споразуму са надлежним министарством крајем прошле године, уплатила преко 660 хиљада еура за експропријацију. Државним буџетом и планом  министарства капиталних инвестиција за ову годину предвиђена су значајна средства за ову инвестицију. На жалост, Влада Здравка Кривокапића није ништа урадила, односно није започела поступак експропријације и расписивање тендера за извођење радова - каже он и додаје:

- Тиме се на најочигледнији начин показала неспособност претходне власти, која и поред обезбијеђених средстава из барског буџета није урадила оно што је била обавеза и према грађанима Бара, али и према стотинама хиљада туриста. Протекло је пола године а да се није мрднуло са мјеста, иако нема законских препрека да се започне са радовима. Очекујемо стога да се нова Влада и надлежно министарство интензивније позабаве овим питањем и коначно покрену поступак реализације овог пројекта- каже Вукић, и додаје:

- Овај пут је од изузетног значаја и за Црну Гору и за општину Бар, а много би значио и за мјесну заједницу Мркојевићи, јер би допринио бољем искоришћавању постојећих туристичких, пољопривредних и других потенцијала у њеном укупном економском развоју.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 06:28