Лед на саобраћајници / -Д.Ј.
28/01/2022 u 06:07 h
Darko JovovićDarko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пут од Ветеринарске станице до Андријевице опасност за учеснике у саобраћају: Цеста претворена у ледену површину

Из Комуналног предузећа кажу да су свјесни опасности које вребају на поменутом путу, те да ће, уз посипање соли, у наредном периоду предузети активности како би на овој саобраћајници обезбиједили што сигурнију проходност

Међу путевима у андријевичкој општини који током зиме представљају праву опасност за све учеснике у саобраћају убраја се и дионица који, у дужини од око 400 метара, води од Ветеринаске станице до уласка у град. Наиме, услед снијежних падавина, ниских температура и слабог одржавања, ова саобраћајница се претвара у праву ледену површину преко које се, због бојазни од исклизнућа са коловоза, аутомобилима управља уз посебну опрезност. Но, и поред тога на овој дионици, уз коју се добрим дијелом простире потпорни зид висок неколико метара, нигдје не постоји заштитна ограда која би могла да спријечи искакање возила са коловоза. Такође, ни ове зиме на овој саобраћајници није се приступило посипању соли, или ризле. Све се то дешава икао се зна да је у минулом периоду на овом путу било више саобраћајних незгода. Мјештани наводе да је, због присутног ризика, крајње вријеме да се одржавању овог пута посвети више пажње.

-Свједоци смо да су због клизавог коловоза аутомобили често знали да слете са цесте и преврну се са потпорног зида високог неколико метра. Све то опомиње и ставља си знања да се дуж овог пута мора поставити заштитна ограда и да се током зиме цеста мора боље одржавати – навели су мјештани.

Из Комуналног предузећа кажу да су свјесни опасности које вребају на поменутом путу, те да ће, уз посипање соли, у наредном периоду предузети активности како би на овој саобраћајници обезбиједили што сигурнију проходност.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 07:26