/ -FOTO: M.N.
25/02/2023 u 07:37 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Put u bjelopoljskim selima u očajnom stanju: Po lošoj džadi ni taksisti neće da voze

Poslali smo još jedan zahtjev nadležnima, platili taksu i čekamo odgovor koga još nema, ističu mještani sela Okladi i Modri do

Obilne kiše koje su sredinom januara izazvale poplave na skoro čitavom području bjelopljoske opštine dodatno su oštetile ionako lošu putnu infrastrukturu na seoskom području.

Mještani sela Okladi i Modri do, do kojih se stiže sa skretanja sa Đapanovog groba, još jednom su apelovali na nadležne opštinske, pa i državne organe da se konačno nešto uradi kad je u putanju dionica ovog makadamskog putnog pravca, duga oko pet kilometara.

Oni ističu da je put u katastrofalnom stanju, te da ni jedan taksista se ne usuđuje da krene put njihovih sela, a ako zatreba ne može doći ni vozilo Hitne pomoći.

image
-FOTO: M.N.

Seljani Okladi i Modrog dola su se sastali i uputili zahtjev nadležnoj opštinskoj službi za hitnu sanaciju puta, ali, kako ističu, odgovor nijesu dobili.

– Dosad više puta smo se obraćali nadležnim opštinskom ustanovama koje, očigledno, ne mare za naše muke. Stalno dobijamo odgovor da se obratimo mjesnoj zajednici, koja nema finansija i mehanizacije da nešto ozbiljnije uradi. Sada smo u ogromnim problemima jer put više nije podesan za normalnu saobraćajnu komunikaciju. Čekamo na milost nadležnih da riješe ovaj naš problem.Poslednji zahtjev poslali smo pisanim putem, platili taksu, i čekamo odgovor koga još nema - ističu mještani i dodaju da su se nekoliko puta samoorganizovali i popravljali put, a u nekoliko navrata u pomoć sa svojom mehanizacijom priskočio im je i vlasnik firme koja se bavi eksploatacijom šume u Okladima.

– I prije nekoliko dana nas nekoliko nešto mlađih, iako ni mi nijesnmo više u cvijetu mladosti, izašli smo sa lopatama i kolicima i pokušali bar da saniramo najudarnije rupe. Ipak, taj naš trud nije dugog vijeka jer za to treba ozbiljnija mehanizacija- navode mještani i ističu da je ovaj putni pravac od ogromnog značaja, te da bi u slučaju zastoja na regionalnom putnom pravcu Slijepač Most-Pljevlja, bio jedina alternativna veza za Bijelo Polje, Podgoricu i Pljevlja.

Naglašavaju i da je ovaj putni pravac ucrtan u svim topografskim kartama nekadašnje Jugoslavije pod oznakom visokog značaja.

Aktivista nevladinog sektora Zdravko Janjušević ističe da je put do Okladi i Modrog dola godinama u lošem stanju,ali da je problem došao do izražaja nakon poslednjih polava pa je sada do kuća u ova dva sela praktično nemoguće doći.

–Tu pretežno žive staračka domaćinstva koja se bave poljoprivredom, i od svog rada iskuljčivo ostvaruju egzistenciju. Osnovno je da se put popravi i omoguće im se iole pristojni uslovi za život - navodi Janjušević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:31