Зграда ''Трепча'' / -Јеловац
13/10/2021 u 06:58 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Радијатори хладни, станари зграде "Трепча" у Пљевљима страхују да ће и ове зиме остати без гријања

Очекујем да ће се проблеми који су везани за гријање у овој згради ријешити током наредног дана, казао нам је јуче вршилац дужности директора "Гријања" Јасмин Челебић

Станари стамбене зграде "Трепча", и поред чињенице да је грејна сезона у граду почела 1. октобра, још немају квалитетно гријање. Прије два дана затражили су помоћ од предсједника општине Игора Голубовића, истичући да више не могу да слушају разна обећања и оправдања из локалног предузећа "Гријање", односно да не могу да подносе хладноћу у становима. Станари притом тврде да уредно плаћају гријање током читаве године.

-Од 1. октобра, када је и извршена хладна проба гријања, стамбена зграда "Трепча" нема топлотну енергију у становима за коју станари сваког мјесеца издвајају 47 еура, током читаве године, навео је управник зграде Горан Кнежевић у писму предсједнику општине Игору Голубовићу.

image

Горан Кнежевић

-Јеловац

Кнежевић је појаснио да су станари били стрпљиви 10 дана иако су се смрзавали. Последњих дана су у више наврата позивали управу предузећа "Гријање".

-Добијамо следеће одговоре: "тек је почело гријање, док се систем стабилизује", "била је прашина у котловима", "хаварија се десила, пукла је цијев", "немамо довољан број радника" и слично, навео је Кнежевић, додајући да последњих пет дана с радником "Гријања" улази у подстаницу која се налази у згради да контролише температуру воде која стиже из градске котларнице и тврди да је температура ниска да би загријала 32 стана.

Кнежевић каже да му није јасно ни како предузеће "Гријање" редовно наплаћује рачуне, а не испоручује уредно топлотну енергију и дугује Руднику угља за угаљ. Он је изразио и сумњу да ће врло брзо почети проблеми у поменутом предузећу, као и да ће највећи губитници, у сред зиме, бити управо грађани чији ће станови бити хладни.

-Да ли је ово наговјештај "да брод тоне", да предузеће нема капацитета за рад и да ће опет почети као и претходне године уцјене радника "Гријања" који испостављају услове за испоруку топлотне енергије грађанима, упитао је Кнежевић.

Радницима дугују још три плате

У протекле двије зиме запосленима у „Гријању“ у једном моменту се дуговало чак 11 плата, па су запријетили штрајком и обуставом рада у сред грејне сезоне. Доласком на челно мјесто Јасмина Челебића ситуација се знатно промијенила на боље, а током јучерашњег дана од радника смо сазнали да им се тренутно дугују још три плате. Последњу плату су примили за јун, док се чека јулска, августовска и септембарска зарада.

У предузећу "Гријање" тврде да ће актуелни проблем бити веома брзо ријешен.

-Очекујем да ће се проблеми који су везани за гријање у овој згради ријешити током наредног дана, казао нам је јуче вршилац дужности директора "Гријања" Јасмин Челебић уз појашњење да радници предузећа треба да уђу у неке станове како би отклонили проблеме на унутрашњим инсталацијама.

Он је појаснио да многи станари услед вирусакорона теже пуштају раднике "Гријања" у станове, као и да су управо проблеми са вирусом довели до тога да неки послови на вријеме не буду ријешени.

-У сваком случају проблеме ћемо ријешити, казао је Челебић.

Стамбена зграда "Трепча" се налази у ужем центру града, а и претходних година је било проблема с квалитетом гријања. Дешавало се да су повремено у предузећу "Гријање" признавали кривицу, али је било и момената када су одбацивалили жалбе станара да је гријање лошег квалитета. Станари зграде су у више наврата тражили да им се због лошег гријања умањи износ рачуна, јер су били изложени додатним трошковима услед коришћења грејних тијела на електричну енергију.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

18. oktobar 2021 13:23