Раjко Радусиновић / - Демократе
27/11/2021 u 12:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радусиновић: Вашим гласом опредjељуjете и судбину ваших наjближих

Сви се ви сjећате времена када на Цетињу ниjе било незапослених, сjећате се када су из Подгорице аутобусима долазили радници коjи су радили у Ободу, Кошути, Боjани, Тари, Тргопромету, Санитасу...

У сусрет изборима у нашем престоном граду обраћам вам се увjерен да ћете овог пута, сити празних обећања коjих сте се наслушали од оних коjи су опредјељивали судбину Цетиња у протеклих 30 година, 5. децембра гласати за листу Демократа, заокружити броj 7 и коначно удахнути и доживjети слободу, Раjко Радусиновић, дипл.ел.инж.

- Вашим гласом, сигуран сам да знате, опредjељуjете и судбину ваших наjближих. Сви се ви сjећате времена када на Цетињу ниjе било незапослених, сjећате се када су из Подгорице „хармоника“ аутобусима долазили радници коjи су радили у Ободу, Кошути, Боjани, Тари, Тргопромету, Санитасу и другим предузећима, коjа jе тродецениjска државна и локална власт успjела да затвори и уништи, а раднике пошаље на биро рада, одакле су многи од вас и дочекали пензиjу, наравно у минималном износу од 146 еура - каже Радусиновић.

На Цетињу има 4.213 пензионера и скоро 1.500 незапослених, коjи безуспjешно годинама траже посао.

- Многи од њих ће бити принуђени да посао и егзистенциjу потраже у туђим државама и градовима, ако се ми, драге колеге пензионери, овога пута не одлучимо да промиjенимо власт у нашем граду. У протеклих годину дана разбили смо вам вашу вишегодишњу заблуду да ако се промиjени власт нећете добиjати ни ту колику-толику пензиjу. Не само што су пензиjе биле редовне, него су посланици Демократа у законску процедуру упутили предлог закона коjим ће нам се минимална пензиjа, коjу нажалост на Цетињу прима већина нас, повећати на 200 еура од 1. jануара 2022. Такође смо упутули и предлог закона и да ваша унучад примаjу дjечjи додатак до 18. године живота, под условом наравно да живе и уче у Црноj Гори, а не у страним државама, као многима од нас - истиче Радусиновић.

Поручије да гласањем за изборну листу Демократа, заокруживањем броjа 7, Цетињани им дају прилику да заjедно Цетињу врате достоjанство, да Цетиње постане поново град запослених, град достоjанствених људи, град младих, коjи неће перспективу тражити у другим градовима и државама, већ у њиховом и нашем Цетињу.

- Створићемо услове да се и ваша дjеца и унучад врате на Цетиње, па да се заjедно са њима радуjете животу. Ми Демократе то знамо, можемо и морамо урадити, како због обавезе према нашим славним прецима тако и због наших потомака, коjима ћемо омогућити да се рађаjу, безбрижно одрастаjу и да раде и животну егзистенциjу остваре на Цетињу, граду, коjем ћемо вратити сjаj и учинити га онаквим какво заслужуjе да буде – црногорско и свjетско, на понос и радост свих грађана Црне Горе - истиче Радусиновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 19:26