Раичевић и Никовић положили вијенац / - фото: Д.С.
13/07/2021 u 12:51 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Раичевић: Бар је у сваком историјском процесу имао посебно и важно мјесто

У Бару обиљежавање Дана државности и 80 година антифашистичког устанка почело полагањем вијенаца у спомен-дому револуције

Предсједник Општине Душан Раичевић и представници Удружења бораца и антифашиста Бара, предвођени генералом Шпиром Никовићем, положили су данас вијенце у Дому револуције, а вечерас ће, у Вирпазару, присуствовати централној манифестацији обиљежавања Дана државности и осамдесетогодишњици антифашистичког устанка.

- Желим, прије свега, свима да упутим срдачне честитке поводом данашњег празника, Дана државности Црне Горе и дана антифашистичког устанка њеног народа. Овај дан славимо у знак сјећања на величанствене догађаје који су исписали историју, али и судбину нашег народа и државе. Бар је у сваком од тих историјских процеса имао посебно и важно мјесто, и на то смо и данас поносни, љубоморно чувајући славну традицију предака и остављајући је у аманет потомцима - казао је Раичевић.

Предсједник општине је додао да и данас, "када је Црна Гора пред новим, тешким изазовима отпора национализму, клерикализму и агресивној мржњи, ми поново кажемо - мир, слобода, слога, братство међу људима и антифашизам".

- Од тога никада нећемо одустати. Нека нам је вјечна таква Црна Гора и град Бар у њој - истиче Раичевић.

Генерал Никовић је поручио да нам је револуција која је кренула заједно са борбом за слободу показала пут како и за које вриједности се мора борити слободан човјек.

- Слободу и државу смо изборили, али борба за боље, богатије, праведније и племенитије друштво је вјечна. Ових дана то непосредно осјећамо. Наша борба мора бити људска, непрестана и вјечна - истиче Никовић.

Д.С.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:49