Бенд Академија / - SERGEJ [email protected]
20/11/2021 u 09:11 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Раичевић: Барани и наши гости заслужују организовање дочека Нове године на тргу

По мени је све то класично бацање пара. Ово из просте чињенице јер се даје велики новац, а у оквиру тога културна црногорска сцена домаћих умјетника је ускраћена за сав тај новац, каже Зоран Војводић, предсједник КУД „Јединство” Бар

Последњих дана у медијима је објављено да ће у више црногорских градова бити организован дочек Нове године. Тако је у граду под Румијом најваљен концерт Дина Мерлина и Сенидах. Међутим, због актуелних епидемиолошких мјера и даље је упитно да ли ће концерти бити одржани, а оно што је посебно заинтригирало јавност су износи који су издвојени за концерте регионалних звијезда.

Предсједник општине Бар Душан Раичевић каже да се нада да ће се у Бару ове године организовати дочек Нове године, уз раније најављене извођаче, Дина Мерлина и Сениду. Он је мишљења да након двије изузетно тешке године то заслужују грађани и гости града.

- Дочек Нове године ћемо, надам се, организовати, уз наравно поштовање свих мјера, а у жељи да нашим суграђанима и гостима, након двије изузетно психолошки тешке године, заслужују да се дочек организује. Барска општина је једина која би могла да испоштује све мјере. Имамо све обезбијеђено да тако нешто организујемо. Сматрамо да с у грађани заслужили након двије године констатног притиска, да дан-два скрену мисли на другу страну - казао је Раичевић.

Зоран Војводић, предсједник КУД „Јединство” Бар, каже да је противник концерата на отвореном.

- По мени је све то класично бацање пара. Ово из просте чињенице јер се даје велики новац, а у оквиру тога културна црногорска сцена домаћих умјетника је ускраћена за сав тај новац. А то су средства која се крећу чак у неким приликама и до пола милиона и више, и која одлазе из Црне Горе пјевачима који нису са овог простора. Да су у питању црногорски извођачи био бих за то. Чујемо да кажу  „задовољан је народ”, а ја се питам чиме је то задовољан. Такође, ради се и о чињеници да је пандемија у тој фази да једноставно није добро да доводимо људе у ситуацију још већих проблема, и ако тако наставимо да радимо још теже зауставимо овај вирус. Пандемија се само може зауставити ако се вакцинише 70-80 одсто читавог човјечанства, а то нећемо да прихватимо. У друштву имамо једно лудило - каже он.

Алфа и омега познатог бенда „АкадемиА” Божидар Божо Гаговић, истиче да га као грађанина изненађују цифре хонорара којима се у Црној Гори, када су регионалне звјезде у питању, барата већ деценијама.

- Оно што ме као музичара депримира је то што смо ми, црногорски извођачи, плаћени неколико десетина пута мање. Треба ли напомињати да овдашњи музичари зарађен новац остављају у својој заједници? Значи, не причам конкретно у име „АкадемиА” рок бенда, јер ми имамо сјајну сарадњу са разним црногорским институцијама и организацијама, у првом реду са ТО Бар и у неком смо константном послу и солидним цијенама, које су опет минијатурне у односу на наведене регионалне „звијезде”, него о колегама из свих градова, који се не остварују на јавним скуповима у својим срединама сразмјерно квалитету који посједују - истиче Гаговић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:28