Потписан уговор о изградњи азила за напуштене животиње / - фото: ОПШТИНА БАР
04/03/2022 u 13:15 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Раичевић потписао уговор о изградњи азила за напуштене животиње

Извођач радова изабран на јавном тендеру је фирма “Калампер” ДОО из Бара, а рок за извођење радова је 150 дана од дана увођења извођача у посао

Предсједник Општине Бар Душан Раичевић потписао је данас Уговор о изградњи азила за напуштене животиње са пратећом инфраструктуром. Уговорена ври​једност ове инвестиције износи преко 540.000 еура. Изградњом азила Општина Бар ће добити јединствен и најсавременији центар ове врсте у држави и трајно ријешити велики изазов са напуштеним животињама, нарочито псима луталицама у Бару.

Извођач радова изабран на јавном тендеру је фирма “Калампер” ДОО из Бара, а рок за извођење радова је 150 дана од дана увођења извођача у посао.

Азил ће се налазити на локацији Куфин на простору од око 6000м2 од чега је искориштено 2500м2, док ће на преосталом простору остати нетакнута природа и додатно се озеленити околина самог азила новим садницама.

Како је речено из Општине, азил ће посједовати од 75 до 100 мјеста, групни и изоловани смјештај за животиње, амбуланту, кухињу, гробну јаму као и отворени атријум у центру који ће служити за пријем и за дружење са животињама, те едукацију посјетилаца који могу и удомити животиње.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:43