/ - OPšTINA BAR
25/08/2023 u 09:49 h
D.S.D.S.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Raičević ugostio novoimenovanog guvernera Rotary distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru

Uz zahvalnost na prijemu, guverner Radojičić je predstavio ciljeve i aktivnosti Rotary pokreta i Distrikta 2483 u narednom periodu, kao i mogućnosti za pomoć lokalnoj zajednici preko projekata Rotary fondacije

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević primio je u prvu zvaničnu posjetu novoimenovanog guvernera Rotary distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru Aleksandra Radojičića, kao nastavak uspješne saradnje lokalne uprave i Rotary fondacije.

Sastanku su prisustvovali i Stevan Milošević, predsjednik Rotary kluba Bar i Nikola Banović, član Upravnog odbora Rotary kluba Bar i asistent guvernera Distrikta 2483 za primorje.

Raičević je upoznao guvernera sa principima funkcionisanja lokalne uprave, strateškim pravcima razvoja grada, uz poseban osvrt na oblast turizma i snažan investicioni ciklus vrijedan 200 miliona eura, koji će tokom narednih godina Bar pozicionirati na mapi elitnih turističkih destinacija. Osim toga, Raičević je predstavio i nastojanja Opštine da, shodno savremenim trendovima, obezbijedi digitalizaciju i modernizaciju javnih usluga, kao korak bliže statusu Bara kao “smart city-a”.

Uz zahvalnost na prijemu, guverner Radojičić je predstavio ciljeve i aktivnosti Rotary pokreta i Distrikta 2483 u narednom periodu, kao i mogućnosti za pomoć lokalnoj zajednici preko projekata Rotary fondacije.

Sagovornici su konstatovali da je dosadašnja saradnja lokalne uprave i Rotary kluba Bar bila plodotvorna što potvrđuje realizacija projekata u oblasti zdravstvene zaštite u okviru kojih su donirani medicinski aparati bolnici u Baru, ali sredstva za Centar za neonatologiju u Institutu za bolesti djeci u Podgorici.

Partnerstvo Opštine i Rotary kluba Bar je nastavljeno i kroz zajedničke aktivnosti na projektu “RecyEco” koji, kroz prikupljanje baterija za reciklažu, ima za cilj podizanje svijesti kod ljudi, a posebno kod mladih, o važnosti zaštite životne sredine.

Konstatovana je važnost djelovanja Rotary kluba Bar u svim onim inicijativama koje donose dobrobit lokalnoj zajednici, uz obostrano iskazanu posvećenosti budućoj saradnji i zajedničkim naporima za poboljšanje kvaliteta života građana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 05:49