Са ранијег протеста испред болнице / - фото: Д.С.
06/11/2021 u 13:36 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Реаговање организатора протеста "И ја сам једна од многих": Дођите да заједно дођемо до рјешења

Напокон су признали да треба да побољшају однос љекара и медицинског особља према пацијентима и тиме оправдали сваку нашу активност јер се не побољшава нешто што је добро и на овоме им захваљујемо, кажу из организације протеста

Организатори протеста “И ја сам једна од многих” реаговали су на саопштење менаџмента болнице које је објављено "Дођите да заједно дођемо до рјешења након заједничког састанка".

Реаговање преносимо интегрално:

- Принуђени смо реаговати на "закључке" са састанка са менаџментом ове болнице јер нису усаглашени са нама да би могли бити третирани као закључци а потом и због чињенице да је неколико неистина изнијето у истом, али кренимо редом.

Прво, закључци са састанка ма које врсте морају бити усаглашени од стране свих учесника или неко може имати издвојено мишљење али то очигледно менаџмент барске болнице не зна јер су брже/боље ,,потрчали”да се обрате медијима и покушају креирати лажну слику у медијима не би ли умањили љутњу и критике које су претрпјели од стране доносиоца одлука из Подгорице. Такође, основна култура и исказ поштовања равноправности полова је да госпођи Мијовић не намећете родну улогу правника већ правнице али свакако то остављамо менаџменту а на нама је да укажемо да су жене и мушкарци у свим областима равноправни у Црној Гори осим ако то у барској болници није случај, а што нас не би зачудило.

Друго, напокон су признали да треба да побољшају однос љекара и медицинског особља према пацијентима и тиме оправдали сваку нашу активност јер се не побољшава нешто што је добро и на овоме им захваљујемо.

Треће, неистина је да су представнице групе грађана тражиле да оне контролишу рад одељења у барској болници већ је то извучено из контекста. Представнице групе грађана су тражиле да се уведе додатна екстерна и независна контрола одељења која би транспарентно радила и то је све. Молимо менаџмент барске болнице да се не служи неистинама јер не иде љекарака етика заједно са неистином, мада имајући у виду дешавања у последње вријеме очигледно је да у барској болници иде.

Даље, тачно је да протести престати неће, напротив – биће интензивиранији све док се стање у барској болници не побољша и ту нема преговора.

Посебно нас радује чињеница да сте навели да је господин Хот изнио уочене неправилности али како у овом опскурном саопштењу, тако и на јучерашњем састанку, менаџмент није имао одговор а ни изговор.

Савјетујемо убудуће менаџменту барске болнице да именом и презименом, а зашто не и академском титулом стану иза својих саопштења као што то чинимо и ми испред групе грађана и НВО јер на крају крајева, човјек се држи за ријеч а титула човјека је много важнија од било које друге, па и докторске.

Такође, представнице грађана су изнијеле низ конкретних предлога, попут фондације за породилиште што је позитивна пракса у развијеним земљама, што је менаџмент пропустио да помене у свом саопштењу, а из њима знаних разлога.

Дужни смо напоменути да је представник групе 19 НВО мр Митар Радоњић јуче био спријечен да дође због здравствених разлога али да ће данас на протесту изнијети оно што јуче није имао прилику и овим путем позивамо ,,менаџмент” барске болнице да присуствује протесту данас, кад већ имају времена да пишу и шаљу саопштења, и у директном разговору са грађанима који потпуно мирно исказују свој бунт дођу до заједничког рјешења умјесто што се са нама преписују путем медија јер ће и ово проћи, они ће морати да унаприједе свој рад а ми да користимо њихове услуге и једина је разлика да ли ћемо током тог процеса са осјећајем људске топлине и узајамним осмјехом на лицу то радити или ћемо се памтити по удаљености и немогућности за разумијевањем које исказује ,,менаџмент” и намјерно користимо наводнике јер ми не можемо знати заправо коме се обраћамо јер су саопштења потписана у име менаџмента што нам поново, по ко зна који пут, говори колико су љекари барске болнице удаљени од својих пацијената кад неће ни своје име да ставе испод саопштења. Дакле ми поручујемо – дођите да заједно дођемо до рјешења.”

Одговор потписују испред групе грађана Николина Апрцовић и Сара Кастратовић, а испред групе 19 НВО мр Митар Радоњић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 01:41