/ - ALDIN ŠKRIJELJ - PRIVATNA ARHIVA
19/07/2023 u 08:00 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rožajac Adin Škrijelj brine o ugroženim životinjskim vrstama

Nakon što je Rožaje, poslednjih dana, kao i ostale gradove u Crnoj Gori, zahvatio toplotni talas, osvježenje je svima više nego potrebno

Da u Rožajama, gradu podno Hakle, stanuje dobročistvo i humanost primjer je Adin Aljo Škrijelj. Naime, on kako kažu njegovi sugrađani, samo nastavlja sa činjenjem dobrih djela. Nakon što je Rožaje, poslednjih dana, kao i ostale gradove u Crnoj Gori, zahvatio toplotni talas, osvježenje je svima više nego potrebno. Prije svega, velika vrućina nije bila karaktersitična tokom dana za Rožaje, ali se klima umnogome promijenila.

Škrijelj koji je u Rožajama poznat kao neko ko čini dobra djela i ovaj put se pobrinuo da svojim gestom koliko-toliko ublaži toplotu i žeđ pticama i ostalim životinjama koje obilaze njegov radni prostor u Cedis- gdje je inače preko Agencije zapsoeln kao obezbjeđenje.  Na ovaj korak on se odlučio tako što je postavio nekoliko kanti sa vodom gdje i ptice, mačke i psi nađu svoje osveženje. 

-Svjedoci smo visokih temperatura koje su zadesili naš grad i region pa sam se odlučio da u svom dvorištu firme u kojoj radim postavim kante sa vodom kako bi životinje imale svoj kutak za hlađenje. Isto tako apelujem na moje sugrađane, koji su u prilici, da ispred svojih domova u dvorištima  isto učine. I životinje su živa bića i ova vrućuina im smeta-kazao je on.

 Aldin Aljo Škrijelj, inače nekadašnji fudbaler Ibra,  prije nekoliko mjeseci pokazao svoju humanost i veliko srce. Prvi je pritekao u pomoć čovjeku na gradskom trgu koji je bio u nesvjesnom stanju. Takođe je i dobrovoljni davalac krvi, ne žaleći onome kome je potrebna da da,,najdragocjeniju tečnost‘‘.Čovjek koji je uvijek i u svakom trenutku spreman da pomogne.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 22:49