/ Хусеин Лјаић 
13/09/2021 u 09:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рожајска УРА: Више од половине општинског новца за школски прибора завршило у џеповима

На први поглед, истиче Лјаић, ради се о једном хуманом и брижном гесту рожајске општине

Предсједник рожајског одбора Грађанског покрета УРА Хусеин Лјаић саопштио је да је ових дана Општина Рожаје обезбиједила средства за куповину школског прибора за све прваке у Рожајама. У рожајске основне школе у први разред ове године уписан је 321 ученик. За куповину школског прибора Општина је опредијелила близу 10 .000 еура, односно, по ученику око 30 еура. Међутим, како је истакао, данас, у скоро свим књижарама, поменути прибор додијељен малишанима можемо наћи по просјечној цијени од 12 до 15 еура.

- Рачунице говоре да је више од половине издвојеног новца за куповину школског прибора завршило у туђим џеповима- нагласио је Лајић.

На први поглед, истиче Лјаић, ради се о једном хуманом и брижном гесту рожајске општине.

- Како то у локалној самоуправи воле да кажу: ,,Ово финансијски изазован период готово за свако домаћинство у Рожајама”. Јавност је обавијештена да је школски прибор у износу од 30 еура додијељен за 321 малишана у основним школама у Рожајама. Поздрављамо намјеру да се на тај начин помогне дјеци, међутим, оно што посебно нас брине јесте начин руковођења новчаним средствима грађана и манипулације које се јавно презентирају – да прибор, који је према реалним цијенама много јефтинији, односно чија цијена, зависно од књижаре не достиже више од 15 еура по ученику, наша локална самоуправа купује по износу од 30 еура- објашњава Лјаић.

Поручио је да очекује да ће локална самоуправа наћи начин да јавност информише ко је био задужен и код кога су вршили такву куповину школског прибора за ученике.

- Ред је упознати јавност са тим. Знамо да су финансије изазов за многе наше функционере, али је крајње неморално и крајње нехумано пљачкати грађане. Свјесни смо чињенице да локална власт није у стању оживјети привреду и помоћи кад је предузетништво у питању, али ово се није смјело десити, да се и на рачун дјеце узима, све у корист незаситих појединаца- закључује предсједник рожајске УРЕ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:10