Особље Дома здравља под великим притиском / -Ратковић
26/09/2021 u 06:46 h
Vera RatkovićVera Ratković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рожајски Дом здравља добио из Лајпцига опрему и љекове

Дом здравља jе у последње вриjеме суочен са недостатком медикамената и медицинске опреме услед чега jе дошло до отежаног пружања помоћи пациjентима обољелим од ковида-19, казао је др Јахо Пепић

Посредством Хуманитарне заjеднице "Санџак", а у организациjи удружења "Феџер" из Лаjпцига, рожаjском Дому здравља биће допремљена вриjедна донациjа у виду љекова и медицинске опреме.

Захваљуjући на изузетно значајној донацији, др Jахо Пепић, директор Дома здравља,указао jе на све мањи прилив средстава и велики притисак на запослене. Истакао је да jе риjеч о донациjи вриjедноj 10.800 еура коjа jе, како каже, стигла у право вриjеме.

-Дом здравља jе у последње вриjеме суочен са недостатком медикамената и медицинске опреме услед чега jе дошло до отежаног пружања помоћи пациjентима обољелим од ковида-19. Ова установа jе суочена са веома тешком ситуацијом због малог прилива средстава за потребе лиjечења наших пациjената, док наши запослени услед тих проблема трпе велики притисак. Због тога ова донациjа представља велико олакшање – рекао jе Пепић. Нагласио је да ово ниjе прва донациjа од поменуте организациjе, али да jе веома значаjна и да jе стигла у правом тренутку.

Донациjа, како каже Пепић, садржи шест квалитетних концентратора кисеоника од пет и десет литара, коjи ће ових дана бити испоручени Дому здравља.

-Осим концентратора, ови хумани људи су нам поклонили и jедну венску линиjу за тачно и квалитетно дозирање лиjека што такође има велики значаj за нашу установу. За ову опрему издвоjено jе око 8.000 еура док jе остатак уложен у љекове, коjи су такође били изузетно неопходни jер су залихе коjе смо имали већ биле при краjу. Захваљуjући овоj донациjи, ми смо у прилици да спроводимо све терапиjе за теже болеснике, чиме су заштићене њихове породице од излагања додатним трошковима – рекао jе Пепић.

На донациjи jе захвалио и Алмир Авдић, предсjедник Скупштине општине, оцjењуjући да jе у рожајској општини алармантно стање у здравству, уз апел надлежним државним органима да се укључе у рjешавање проблема с коjима се суочава Дом здравља, а коjи се тичу несташице љекова и медицинске опреме.

-Наша диjаспора jе овим гестом показала да је уз своjе грађане у свим тешким приликама- истакао је Авдић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:54