Земљиште папрено плаћено / - фото: Д.С.
23/05/2021 u 09:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пунија барска каса: Атрактивна локација продата за преко 800 хиљада еура

У међусобном надметању била су чак 22 круга лицитације и цијена је са 325 еура по квадрату подигнута на чак 435 еура (33 посто). Продата парцела има 1.850 метара квадратних

Општина Бар продала је на лицитацији урбанистичку парцелу у близини новог надвожњака. Продајом парцеле, величине 1.850 метара квадратних, општинска каса пунија је за 804.750 еура.

Комисији која је водила лицитацију пристигле су три понуде, и то од домицилне фирме „Калмпер”, понуђача из Њемачке и једног руског инвеститора.

У међусобном надметању била су чак 22 круга лицитације и цијена је са 325 еура по квадрату подигнута на чак 435 еура (33 посто).

На овај начин буџет Општине је значајно допуњен, а Рус је платио папрену цијену за парцелу које је са његове стране процијењена као врло атрактивна.

Када је недавно на засједању локалног парламента било ријечи о продаји ове парцеле одборници су били скептични по питању цијене од 325 еура по квадрату, а поједини су чак тврдили да је превисока. У томе су их демантовали понуђачи.

Међутим, само уређење надвожњака, околних паркинга, опремљеност простора, затим доведена расвјета, водовод, канализација, те околни вртић, основна и средња школа, факултет били су пресудни да Рус „загризе” високу цијену.

Д.С.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 11:16