свечано отварање Big game fishing / -к.м.
03/09/2021 u 07:15 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Са Шквера у лов испловила 21 екипа

Манифестација је трајати до 4. септембра, а ове године окупила је екипе из Црне Горе, Француске, Њемачке и Русије

Прексиноћње славље на Шкверу у Херцег Новом и јучерашње испловљавање 21 екипе из градске луке означило је почетак, деветог међународног Big game fishing, који ће трајати до 4.септембра.
Лов на туне, сабљарке, арбакоре, иглане, лампуге и трупове биће организован 2. 3. и 4. од 8 до 17.30 сати на 12 миља од обале.
Вагање улова и вечера за учеснике биће уприличена у рестобару Јадран на Шкверу од 20 часова, уз пратећи музички програм.
Према правилима такмичења биће пуштена свака туна испод 15 кг, сабљарка испод 10 кг, труп и арбакор испод пет килограма, а рибе попут иглана и лампуге испод три килограма.
Манифестација је свечано започела прексиноћ, у рестобару Јадран на Шкверу, у присуству учесника организатора, представника локалне управе и Савеза за спортски риболов на мору.
Манифестација је ове године окупила екипе из Црне Горе, Француске, Њемачке, Русије.
У име Општине Херцег Нови, учеснике је поздравио предсједник Скупштине Иван Отовић који им је пожелио лијепо вријеме и добар улов.

Овај догађај је значајан не само за све вас овдје окупљене, који сте љубитељи рибања, већ и за сам град. Ово је одличан начин на који доприносите да се чује за Херцег Нови, хвала вам и уживајте – поручио је Отовић.
У име Савеза за спортски риболов на мору Црне Горе, предсједник Савеза Младен Ростовић захвалио је организатору, клубу Big game на организацији, а учесницима пожелио фер плеј борбу.
– Метеоролози кажу да ће бити добро вријеме, што је најважније да можете да уживате у спорту и такмичењу. Желим свима пуно успјеха, надам се добром улову, бољем него прошле године. Желим да се сви такмичери фер плеј односе – нагласио је Ростовић.
Један од оснивача и учесника такмичења, др Милан Цолић, истакао је између осталог да ће овогодишњи Big game протећи у знаку припреме јубилеја за следећу годину.
– Десет година је десет година. Остарило се, знате… У међувремену, неки од нас су постали пензионери, дједови, а неки и једно и друго, као Небојша Шапоњић, мој велики пријатељ, а неки смо на путу да то будемо, надам се. Овај Big game нас је подмладио, враћа нам вољу у оно што волимо и надам се да ће нам море и наредни дани који нас очекују пружити велико задовољство које смо имали прилике да искусимо протеклих година. Такмичење званично проглашавам отвореним – казао је др Цолић.
Организатори такмичења су клуб Big game из Херцег Новог, уз помоћ Савеза за спортски риболов на мору Црне Горе и спонзора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 15:44