Sačuvajmo Sinjajevinu / - SAčUVAJMO SINJAJEVINU
02/02/2023 u 18:49 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Sačuvajmo Sinjajevinu": U prazna obećanja ne vjerujemo, samo djela

Podsjećaju da ministar Filip Adžić tvrdi da neće biti vatrenih gađanja, čime demantuje premijera Dritana Abazovića da neće biti nikakvih vojnih aktivnosti, jer aktivnosti evo ima

Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu izražava najoštriji protest zbog odluke Ministarstva odbrane da na Sinjajevinu danas pošalje preko 200 NATO vojnika.

-Još jednom se pokazalo da se obećanjima iz Vlade ne može vjerovati, jer prvo su rekli da vojnog poligona neće biti, potom da nikakvih vojnih aktivnosti neće biti, a sada pokušavaju da nam bace prašinu u oči i ubijede nas da neće biti nikakvih vatrenih gađanja. Prekršite dva obećanja, a očekujete da vjerujemo u treće? Za šta Vi nas smatrate?- navode u saopštenju.

Adžić: Nema upotrebe bojeve municije i eksploziva na Sinjajevini

Podsjećaju da ministar Filip Adžić tvrdi da neće biti vatrenih gađanja, čime demantuje premijera Dritana Abazovića da neće biti nikakvih vojnih aktivnosti, jer aktivnosti evo ima.

-Danas ćete da “samo” šetate, a sjutra? Sjutra ćete reći da minobacači ne štete životnoj sredini u stilu Predraga Boškovića. Ne kaže naš narod uzalud “pusti muvu na nos, ona hoće u usta”, danas hoćete da nam otkinete mali prst, a sjutra ruku iz ramena. Sigurno je i to za dobro nas i našeg potomstva?- poručuju iz Sačuvajmo Sinjajevinu.

Dodaju da "kao što je Janko Vukotić nama ostavio u amanet i na ponos Bojnu Njivu, tako mi želimo da onima posle nas ostavimo zdravu i ekološku Sinjajevinu".

-Skandalozni su i nepošteni pokušaji pojedinaca da ospore iskrenost naših namjera u odbrani Sinjajevine. Skandalozni! Pokušaji da nas proglasite za anti sve i svašta su prizemni, i neljudski, mi smo jasno pro Sinjajevina i pro ekološka Crna Gora i tačka. Minimum naših zahtjeva je poništavanje odluke o vojnom poligonu i proglašavanje Sinjajevine za regionalni park prirode. Zato pozivamo sve građane koji su u prilici da nam se sjutra pridruže na Sinjajevini i zajedno poručimo da ne želimo vojni poligon na Sinjajevini. Mi u prazna obećanja ne vjerujemo za razliku od pojedinaca koji sebe nazivaju čuvarima, ali su večeras udobno smješteni u svojim kućama i hrabro napadaju one koji su večeras na Margiti da istinski čuvaju Sinjajevinu- naglašavaju oni.

U potpisu, ekipa koja večeras spava na Margiti na Sinjajevini: Milan Sekulović. Novak Tomović. Zoran Knežević. Persida Jovanović. Miodrag Mijo Rakočević i Radoš Rašo Vučinić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:26