Предсједник Раичевић на сајму / - фото: Д.С.
07/07/2021 u 11:46 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сајам у Бару примјер најбоље праксе када је у питању подршка развоју предузетништва

За само двије године током којих је реализована расподјела средстава за подршку женском предузетништву и предузетништву, финансијску подршку Општине за реализацију својих бизнис идеја добило 100 лица

Општина Бар организатор је Сајма предузетништва на којем су се синоћ својим успјешним причама представили предузетници и предузетнице који су подржани кроз више општинских програма подршке развоју бизниса, али и презентовани резултати рада локалне самоуправе у том смјеру и њихови позитивни ефекти.

Општина Бар препозната је као регионални примјер најбоље праксе када је у питању подршка развоју бизниса и посебно женског предузетништва, и то од стране НАЛАС мреже локалних власти Југоисточне Европе чији је члан преко Заједнице општина Црне Горе и Општина Бар. На овај начин политика и програми Општине у области подршке предузетницама добили су и међународно признање квалитета и сврсисходности.

Сајам предузетништва био је и прилика за студијску посјету ЗЕЛС заједнице локалних самоуправа Сјеверне Македоније у чијој делегацији је неколико градоначелница и предсједница локалних скупштина посјетило Општину Бар и састали се са предсједником Душаном Раичевићем и потпредсједницом Тањом Спичановић. Они су били заинтересовани да чују искуства Општине Бар у овој области и да подијеле идеје и праксе које различите општине спроводе у циљу подршке и развоја бизниса и локалног предузетништва. Делегација је учествовала и на Сајму предузетништва и директно разговарала са корисницима подршке Општине Бар и о њиховим искуствима.

Потпредсједница Спичановић поручила је на Сајму испред Дворца краља Николе да је за само двије године током којих је реализована расподјела средстава за подршку женском предузетништву и предузетништву финансијску подршку Општине за реализацију својих бизнис идеја добило 100 лица, од чега 66 жена и 34 мушкарца а да су расподијељена средства у укупном износу од  скоро 463.000 еура.  Она је казала да је оно што ефекат подшке чини посебно снажним и одрживим, отварање нових радних мјеста која су створена кроз ове програме подршке Општине.

Пружајући подршку предузетништву Општина Бар остварује један од својих стратешких приоритета, а то је унапређење локалног привредног амбијента и креирање нових радних мјеста. Стога овај сајам био је прилика да се промовишу локални бизнис пројекти , да се заједница ближе упозна са њима, али и да предузетници размијене искуства и добију нове идеје за унапређење свог бизниса.  Посебно је значајно што овакав рад Општине добија и међународна признања и потврду квалитета и из држава региона и Европе те град Бар постаје препознатљива бизнис дестинација.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 19:36