Радови у Бистрици / - фото: М.Н.
03/10/2021 u 14:09 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Санација путних праваца у десет бјелопољских мјесних заједница

Током прољећа и љета санирали су путну инфраструктуру у Добракову, Кањама, Сутивану, Кукуљама, Губавчу, Поткрајцима, Његњеву и Расову, а данас је механизација у Бистрици, каже Душко Ружић

У десетак мјесних заједница на подручју општине протеклих мјесеци завршени су радови на санацији и унапређењу путне инфраструктуре. Осим редовног одржавања и насипања локалних путних праваца, многе дионице пресвучене су новим асфалтним слојем, а уколико лијепо вријеме потраје, слични радови планирани су и у осталим мјесним заједницама, казао је Душко Ружић, секретар Секретаријата за стамбено комуналне послове и саобраћај.

- Бијело Поље има јако специфичну, разуђену мрежу путева. Налази се у котлини, оивичени смо брдима и планинама, и такав рељеф отежава одржавање, односно санацију и градњу путева. Дужина путне мреже износи преко 1.140 километара, од чега су локални путеви, улице у граду и насељима, у дужини од 360 и 780 километара некатегорисаних путева. Асфалтним застором прекривено је свега 245 километара, док су преостали макадамски путеви - истиче Ружић.

Говорећи о стању путне мреже, он наглашава да се путна инфаструктура одржава у склада са могућностима локалне самоуправе, али да увијек може боље.

image

Радови на санацији

- фото: М.Н.

- Иако се сваке године се из општинског буџета издвоји око 400.000 еура за санацију и унапређење путне мреже, увијек може боље. Поготово што има доста макадамског застора, а лоше временске прилике као што су биле прошле године, кише, поплаве и снијег, затим “зуб” времена и несавјесни концесионари, често доприносе оштећењу локалне путне мреже.

Додаје да су током прољећа и љета санирали путну инфраструктуру у Добракову, Кањама, Сутивану, Кукуљама, Губавчу, Поткрајцима, Његњеву и Расову, а данас је механизација у Бистрици.

-Такође, ради се и на подручју мјесне заједнице Липница. Након завршетка радова у овим двијема мјеснима заједницама, радиће се на санацији путних праваца у Вренешкој долини, у мјесним заједницама Затон и Лозна, те наставити према Коритској висоравни- наглашава Ружић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

04. maj 2024 09:09