SO Gusinje ( / - SO GUSINJE (FOTO: RTCG)
22/09/2023 u 10:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sanel Balić novi predsjednik Gusinja

Skupština Opštine Gusinje danas bira novog predsjednika Opštine nakon što je juče dosadašnja prva žena grada Anela Čekić podnijela ostavku na tu funkciju

Sanel Balić iz Bošnjačke stranke novi je predsjednik opštine Gusinje. On je izabran glasovima albanskih partija, BS, SNP-a, SDP, većine odbornika SD i 3 odbornika DPS. Za njega je glasalo odbornika 20 odbornika od 20 prisutnih. Odbornici DPS-a nijesu bili u sali, javlja portal RTCG.

Skupština Opštine Gusinje danas bira novog predsjednika Opštine nakon što je juče dosadašnja prva žena grada Anela Čekić podnijela ostavku na tu funkciju. 

Na sjednici je  prethodno onstatovana je ostavka Čekić.

Čekić (DPS) je ostavku podnijela nakon što je prije dva dana grupa odbornika uputila inicijativu za njenu smjenu predsjedniku SO Bujaru Hasanđekaju. On je za sjutra zakazao sjednicu Skupštine Opštine.

Inicijativu su potpisali odbornici Bošnjačke stranke, Socijaldemokrata, Albanske koalicije (Demokratski savez, Albanska alternativa, Demokratska unija Albanaca), Socijaldemokratske partije i Socijalisticke narodne partije.

Prethodno su iz OO Bošnjačke strane Gusinje saopštili da je Čekić suprotno zakonu razriješila dužnosti sekretara za finansije Miralema Bekteševića i oduzela nadležnosti sekretarki za opštu upravu Samri Balić.

-To je čin na koji će Bošnjačka stranka imati adekvatan odgovor i da je Čekić ovakvim potezom dovela u pitanje opstanak koalicije u Gusinju-kazao je prije par dana predsjednik OO BS Sanel Balić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. decembar 2023 02:19