rožaje klizište / - FOTO: V.R
19/01/2023 u 19:52 h
Vera RatkovićVera Ratković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Saobraćaj između Rožaja i Berana u potpunosti prekinut: Klizište se obrušilo na magistralu

Prema riječima Emira Kuča, sekretara Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje, o ovom problemu su obaviještene nadležne institucije

Zbog velikih padavina kiše večeras je došlo  do odrona na magistralnom ptu Rožaje  - Berane u mjstu Baza, usljed čega je saobraćaj izmedju dva grada prekinut u potpunosti.

Kako je "Danu" saopšteno iz Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje, magistrala je zatrpana ogromnom količinom zemlje i šljunka a nanos koji je nastao zbog klizišta za sobom je povukao i nekoliko stabala. Prema riječima Emira Kuča, sekretara Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje, o ovom problemu su obaviještene nadležne institucije.

-Sve nadležneslužbe su na terenu a obavijestili smo nadležnu Putnu sekciju u Beranam, dok mjesto obezbjedjuju službenici Odjeljenja bezbijednosti. Nadležne službe aktivno rade na uklanjanju nanosa i očekujemo da će put tokom noći biti osposobljen. Ovim putem apelujemo na vozače da bez prijeke potrebe ne kreću na put, zbog učestalih odrona i mjestimično smanjene vidljivosti. Ipak, oni koji se već nalaze na putu, mogu koristiti alternativne pravce preko sela Radeva Mahala i Seošnice – kazao je Kuč.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:19