Sa sastanka / - SA SASTANKA
03/12/2021 u 14:47 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Састанак руководства Општине и НВО у Бијелом Пољу: Има проблема, али и примјера добре праксе

Представници НВО које се баве проблемима ОСИ у Бијелом Пољу су похвалили напоре Општине које улаже на пољу унапређења положаја у друштву

Поводом 3.децембра Међународног дана ОСИ у Бијелом Пољу је организован радни доручак руководства Општине са невладиним организацијама које се баве питањем oсоба са инвалидитетом.

На састанку се разговарало о проблемима са којима се суочавају ОСИ, али и о примјерима добре праксе који су успостављени када је сарадња на локалном нивоу успостављена.

- Добар партнерски однос и сарадња Општине Бијело Поље и установа које се баве проблемима ОСИ веома су важне карике у процесу стварања услова за укључивање ђеце и омладине са сметњама у развоју у живот заједнице-казао је предсједник Општине Петар Смоловић.

Представници НВО које се баве проблемима ОСИ у Бијелом Пољу су похвалили напоре Општине које улаже на пољу унапређења положаја у друштву.

Договорени су наредни кораци и пројекти којима ће ОСИ бити омогућен лакши приступ институцијама у Бијелом Пољу, као и повећање буџета за НВО које се баве проблемима ОСИ.

Радном доручку поред предсједника Општине и Скупштине Петра Смоловића и Немше Омерхоџић присуствовали су и потпредсједници Ернад Суљевић и Нермин Бећировић, са сарадницима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:41