Gzim Hajdinaga / -TO ULCINJ
15/10/2021 u 06:07 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шата из ДУА: Конкурс прилагодили за Гзима Хајдинагу, избор нерегуларан

Све процедуре су поштоване и све је у складу са законом. То је уосталом и став УО који је донио коначну одлуку. Колико знам, нико се није жалио, каже Гзим Хајдинага

Потпредсjедник Демократске партиjе и бивши предсjедник Општине Улцињ Гзим Хаjдинага изабран jе прије мјесец дана на сjедници Управног одбора Туристичке организациjе за директора стручне службе ЛТО. Хаjдинага jе изабран на период од четири године након што је девет мјесеци провео на челу те организације као вршилац дужности. Од седам чланова ИО његов избор подржали су чланови из редова ДПС-а, ДП-а и СД-а. Против су били чланови из Форце док jе уздржан био Дино Шата из Демократске униjе Албанаца. Шата тврди да Хаjдинага ниjе испуњавао услове да буде изабран на ту функциjу, те да jе због њега претходно промијењен правилник о систематизацији радних мјеста како би му било омогућено да са завршеним техничким факултетом учествује на конкурсу који је расписан 11. августа. Право пријаве на конкурсу имали су: дипломирани туризмолози, дипломирани правници (ВИИ/1 ССС), дипломирани економисти и као новина кандидати са ВСС из области Техничко-технолошких наука.

- Постоје услови које Хајдинага не испуњава, између осталог познавање страног језика, те да ли је осуђиван или не. И на комисији сам то саопштио и био против да се измијени правилник и дозволи да се може конкурисати са техничким факултетом. Комисија то није уважила и Хајдинага је једни предложен - каже Шата.

Тагани: Избор директора ЛТО jе регуларан

Предсједник УО Туристичке организације Реџеп Тагани казао је да је избор Гзима Хајдинаге на мјесто директора ТО спроведен законито и сходно прописима.

- Изабран је регуларно и био је једини кандитат. Имали смо још двије пријаве али подносиоци нису испуњавали услове из конкурса тако да нису ушли у ужи избор па нису размтране на сједници на којој се бирао директор. Тачно је да је измијењен правилник о систематизацији радних мјеста. Међутим, и раније је приликом избора директора у том правилнику било предвиђено да право конкурисања имају кандидати са техничким факултетима, те је то поново враћено у правилник - објаснио је Тагани.

Он је раније изјавио да је Шатино противљење приватног карактера јер предсједник његове партије Мехмед Зенка и Гзим Хајдинага нису у добрим односима.

Подсјетимо, и прошле године приликом избора Хајдинаге за в.д. директора Шата је био против његовог именовања.

- Када конкурс буде отворен, неопходно jе именовати искључиво кандидата коjи испуњава све услове. Туризам jе наjважниjа привредна грана, а мjесто директора ТО треба да покрива струка. Краjње jе вриjеме да jедну важну област, односно организациjу воде професионалци. Имамо и моралну обавезу да као житељи туристичког града такав посао повjеримо некоме ко познаjе туризам и бави се туризмом. Ово jе трећи пут да се за директора именуjу људи коjи су завршили техничке факултете - казао је тада Шата.

Хајдинага је јуче одбацио оптужбе о нерегуларностима приликом његовог избора оцијенивши да су неосноване.

- Све процедуре су поштоване и све је у складу са законом. То је уосталом и став УО којије донио коначну одлуку. Колико знам, нико се није жалио - рекао је Хајдинага, који раније обављао функциjу предсjедника Општине и до расцjепа ДУА био jе високи функционер те партиjе. Недуго након разлаза са Ферхатом Диношом и садашњим предсjедником Мехметом Зенком придружио се Фатмиру Ђеки у Демократскоj партиjи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 05:06