Šćekić i Abazović u Ulcinju / - ŠćEKIć I ABAZOVIć U ULCINJU
31/01/2023 u 15:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šćekić: Vlada pokazuje istinsku brigu o zdravstvenoj infrastrukturi u Ulcinju

Ministar zdravlja je kazao da je ulcinjski dom zdravlja bogatiji za ultrazvučni aparat visoke klase Affiniti 30 , injektor za CT(skener) te digitalizovani rtg aparat

Investicijom od preko pola miliona eura u drugi blok Doma zdravlja Ulcinj koji uskoro počinje sa izgradnjom, te ulaganjima od oko 100 hiljada eura u toku 2022.godine i oko 65 hiljada u Zavod za hitnu medicinsku pomoć, Vlada pokazuje istinsku brigu o zdravstvenoj infrastrukturi i zdravlju građana najjužnije crnogorske opštine, saopšteno je nakon što je delegacija Vlade Crne Gore na čelu sa premijerom Dritanom Abazovićem obišla ove zdravstvene objekte u Ulcinju.

Predsjednik Vlade je podržao velike investicije koje, kako je kazao, nisu zaobišle opštinu Ulcinj i zahvalio ministru zdravlja, Dragoslavu Šćekiću, na konstantnom angažmanu za bolje uslove za liječenje naših građana, ali i turista koji posjećuju ovaj grad.

- Novi blok doma zdravlja kreće sa izgradnjom. Očekujem početkom marta, eventualno u prvih deset dana marta da se završe svi radovi na novoj Hitnoj pomoći u Ulcinju, kazao je premijer

Ministar zdravlja je kazao da je ulcinjski dom zdravlja bogatiji za ultrazvučni aparat visoke klase Affiniti 30 , injektor za CT(skener) te digitalizovani rtg aparat. 

- Vrijednost ove opreme iznosi skoro 65 hiljada eura. Takođe , ovdje su tokom prošle godine urađeni i sanacioni radovi vrijedni preko 50 hiljada eura. Posebno je važan projekat koji slijedi a tiče se dogradnje Doma zdravlja, za šta je iz kapitalnog budžeta predviđeno izdvajanje od oko 460 hiljada eura. Ovakvim ulaganjima  pokazujemo poseban senzibilitet za zapuštenu zdravstvenu infrastrukturu u koju nije ulagano godinama,  poručio je ministar Šćekić.

On je dodao i da su u toku radovi na rekonstrukciji i adaptaciji jedinice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Ulcinju gdje vrijednost radova iznosi  oko 65 hiljada eura, koji se finansiraju iz sopstvenih sredstava Zavoda, zahvaljujući, kako je naglasio, domaćinskom upravljanju menadžmenta i posvećenom radom zaposlenih u ovoj jedinici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. februar 2024 20:57