Ђурашковић / -SDP
28/12/2021 u 11:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СДП: Буџетом опредијелити средства за Пријестоницу

Амандманима СДП је тражио средства како би могли да уложе у пројекте виталне за Цетиње

Посланички клуб Социjалдмократске партиjе поднио jе низ амандмана на предлог Закона о буџету за 2022. годину коjим jе тражено обезбjеђивање неопходних средстава за развоj Цетиња, у складу са одредбама закона о Приjестоници, каже Никола Ђурашковић, потпредсjедник СДП-а.

- За почетак изградње спортске сале у ОШ “Ловћенски партизански одред” тражили смо суму у износу од 200.000 еура, будући да ова школа, иако релативно нова, нема салу за физичко васпитање, већ се за ту намjену користе адаптиране учионице. Узимаjући у обзир чињеницу да jе ово jедна од двиjе основне школе у градском jезгру, неопходно jе приступити рjешавању овог значаjног проjекта за образовање на подручjу Цетиња. Сала би се, такође, могла користити и као алтернатива за броjне спортске колективе и школе спорта чиме би млади у нашем граду добили могућност обављања тренажних процеса без било каквих потешкоћа, кад jе сала у питању - каже Ђурашковић.

СДП је амандмански тражио исти износ средстава, 200.000 еура, за потребу реконструкциjе градских паркова на Цетињу, како би се кренуло у обиман процес коjим би се оваj значаjан простор у потпуности прилагодио потребама грађана Цетиња. Два градска парка треба да представљаjу централну рекреативну и спортску зону за грађане Цетиња и туристе и сматрамо да jе подршка за реализациjу овог проjеткта од изузетне важности.

- Завршетком реконструкциjе централних градских паркова, уз опремање садржаjима потребним за одмор и рекреациjу грађана, Цетиње ће у поптуности искористити огромне потенциjале коjе ове парковске цjелине представљаjу за наш град. Усваjање ових амандмана jе потребно како би се испуниле одредбе Закона о Приjестоници, на чему инсистирамо, чиме ће се опредиjелити 6,1 милион еура, односно 7 милиона еура са реконструкциjом Баjичке улице, у складу са Програмом развоjа коjи jе усвоjио Сенат Приjестонице и разматрала Скупштина Приjестонице Цетиње - наводи у саопштењу Ђурашковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 22:59