/ - СДП Цетиње
13/06/2022 u 12:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СДП Цетиње: ДПС да спријечи Звицера у покушају да узме 50.000 еура

Наведену оптремнину, увећану два пута, договорио је и потписао са бившим одбором директора, свега десетак дана послије завршених локалних избора, што показује јасну жељу да за себе обезбиједи значајну материјалну корист, наводе из СДП-а

Позивамо предсједника ДПС-а Мила Ђукановића и координатора ДПС-а у име Предсједништва за Цетиње - Ивана Вуковића да искористе политички, али и лични ауторитет и јавно позову директора ДОО Комунално Цетиње Сашу Звицера да се одрекне 50.000 еура отпремнине, казали су из Општинског одбора СДП Цетиње.

- Наведену оптремнину, увећану два пута, договорио је и потписао са бившим одбором директора, свега десетак дана послије завршених локалних избора, што показује јасну жељу да за себе обезбиједи значајну материјалну корист на штету грађана Цетиња, предузећа које води, али и своје политичке партије јер је био међу носиоцима локалне листе. 

Наведену фирму води на начин да је она данас дужна прекотри милиона еура за порезе и доприносе, са још око 600.000 еура дуга према Пријестоници на основу социјалног програма, а о осталим радњама и (не)законитом трошењу новца нећемо прије него независни ревизор не обави анализу стања - наводе цетињски СДП-овци.

Истичу да су, нажалост, дугови општа слика јавних финансија кад је у питању Пријестоница и њена највећа предузећа и поред ваше опредијељености и подршке Закону о Пријестоници којим су за Цетиње опредијељена и трошена значајна средства.

- О начину трошења тих средстава и ефектима за грађане Цетиња ћемо неком другом приликом, али је кристално јасно да се новац који Звицер намјерава узети може искористити пуно боље и цјелисходније. Тај износ је довољан за куповину 200 лаптопова за најбоље цетињске ученике или за пола године бесплатног вртића за све наше малишане. 

Овај новац је свакако потребан Комуналном да обнови свој возни парк, уложи у опремање и обуку вриједних и посвећених радника или исплату доприноса за раднике који, због дугова за порезе и доприносе, не могу отићи у пензију - наводе из ОО СДП Цетиње.

Разлог њиховог обраћања ДПС-у је и зид ћутања локалног одбора који већ скоро 20 дана од када се ова информација појавила у јавности не налази са сходно да се о њој јавно одреди.

- Очекујемо да ће код вас интерес грађана наше Пријестонице и њен финансијски опоравак бити доминантан у односу на интерес поједнца са чланском картом који жели да “наплати” очигледно унапријед договорену отремнину са члановима смијењеног Одбора директора - наводе Из ОО СДП Цетиње.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 12:07