Фото: Д.С.
13/10/2021 u 09:07 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Секретаријат за културу, спорт и младе расписује конкурс за додјелу стипендија за студијску 2021/2022. годину

За увјерења о студирању издата на страном језику потребно је доставити превод овлашћеног судског тумача.

Општина Бар у складу са Правилником о критеријумима за стипендирање студената у општини Бар додјељује стипендије за студијску 2021/2022 годину студентима примијењених основних студија, академских основних студија, специјалистичких студија и мастер (постдипломских студија).

Право на стипендију имају студенти који имају пребивалиште у општини Бар најмање годину дана до дана расписивања конкурса, студенти који су према наставном програму примијењених основних, академских основних, специјалистичких и мастер (постдипломских) студија, појединачно, остварили просјечну оцјену 9,00 (током свих студијских година), нијесу обновили ни једну годину током студија, нијесу у радном односу и нијесу старији од 25 година.

Студенти примијењених основних и академских студија, као и студенти специјалистичких студија уз пријаву на конкурс, треба да доставе сљедећа документа: Извод из матичне књиге рођених, потврду о пребивалишту, потврду о упису године студија, потврду о положеним испитима из претходних година, потврду о оствареној просјечној оцјени са претходних година студија и доказ да није у радном односу

Студенти мастер (постдипломских) студија, уз пријаву на конкурс, достављају: Извод из матичне књиге рођених, потврду о пребивалишту, потврду о упису године студија, потврду о положеним испитима из претходних година, потврду о оствареној просјечној оцјени (са основних студија најмање 9,00, специјалистичких студија најмање 9,00 и прве (I) године мастер (постдипломских) студија најмање 9,00, те доказ да није у радном односу.

За увјерења о студирању издата на страном језику потребно је доставити превод овлашћеног судског тумача.

Документи који се достављају као доказ о испуњавању услова морају бити оригинал или овјерене фотокопије.

Рок за подношење пријава је 20 дана од дана расписивања конкурса, закључно са 02. новембром 2021. године. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Пријаве на конкурс (које се налазе у Грађанском бироу Општине Бар и на сајту Општине Бар) подносе се на шалтерима Грађанског бироа у Општини Бар или се могу послати поштом на адресу Општина Бар, Секретаријат за културу, спорт и младе, Булевар Револуције бр. 1, са назнаком: за Конкурс за додјелу стипендија.

Овај конкурс се објављује у дневном листу ‘’Побједа’’, на интернет страници (www.bar.me), огласној табли Општине Бар и преко локалног јавног емитера „Радио Бар’’.

Додатна обавјештења могу се добити у Секретаријату за културу,спорт и младе на телефон (030) 301 485, наводи се у обајвештењу које потписује секретарка Секретаријата за културу, спорт и младе мр Ирина Дабовић.

Д.С.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 09:59