Поглед на село Скакавац / -Д.Ј.
17/07/2021 u 07:50 h
Darko JovovićDarko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Село Скакавац без једног метра асфалта

Мјештани Скакавца траже да се модернизују путеви у њиховом мјесту

Мјештани Скакаваца, које припада мјесној заједници Доње Заостро, затражили су од локалне управе да се коначно присрупи асфалтирању саобраћајница у овом мјесту. Они су подсјетили да се Скакавац простире изнад магистралног пута Беране – Бијело Поље, одмах након изласка из Тифранске клисуре, и то на седам километар од града. Наводе да од првих до последњих кућа у Скакавцу воде макадамске стазе, дужине неколико километара и да је њихово село једно од ријетких које нема ни метра асфалта.

-Наше село је јако плодно тако да је, између осталог, богом дано за бављење пољопривредом и сточарством. У селу живе људи који обезбјеђују егзистенцију од својих имања. Међутим, ми у 21 вијеку, надомак града, још увијек немамо асфалт, иако се прича да се посебна пажња посвећује развоју села и пољопривреде. Асфалт нијесмо добили иако смо до сада имали бројна обећања да ће се нашим захтјевима удовољити. Зато је крајње вријеме да се приступи асфалтурању наших сеоских путева. За почетак би било довољно да се постави око два километра асфалтног застора, ради неког нормалног одвијања саобраћаја. Искрено се надамо да ће надлежни у локалној управи и државним институцијама коначно услишити наше молбе, јер стварно је неприхватљиво да имамо овако лоше путеве – навели су мјештани.

Подсјетили су да се на подручју њиховог села налазе чувени водопад "Скакавац" и старо утврђење Бихор-град. Казали су да се те вриједности могу валоризовати на прави начин само ако се модернизује путна мрежа. Истакли су да су у питању изузетни туристички потенцијали који представљају развојну шансу читавог краја.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 00:21