/ FOTO: KSENIJA MATOVIĆ
08/08/2022 u 11:40 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sjednicu SO Herceg Novi očekivano obilježile „nevolje u raju“

Na dnevnom redu su trebali biti izvještaji o radu u minuloj godini svih preduzeća čiji je osnovač Opština

Predlog Stevana Katića, predsjednika Opštine, koji je pristigao 10 minuta prije početka  SO Herceg Novi, koja je umjesto u 9 počela u 10 h časova, da se Miloš Konjević, odbornik Novske liste, imenuje za potpredsjednika Opštine, a sa te funkcije razriješi Vesna Samardžić ( SNP), Ivan Otović, predsjednik SO je odbio, uz obrazloženje da je predlog stigao kasno.

Poručio je, da nema ništa lično protiv prdloga, za koji je preporučio da se nađe na narednom zasijedanju.

Jovan Subotić, odbornik Novske,  podsjetio je da su se ranije u ovom sazivu SO grada, često na klupama odbornika nalazila proširenja u „minut do 12“, te da akt Otovića, „predstavlja unižavanje predsjednika Stevana Katića, predsjednika Opštine“.

Tamara Vujović,odbornica Demokrata,  upozorila je Otovića da uzima na sebe veliku odgovornost, „nipodaštavajući predlog predsjednika Opštine“, upozorivši ga „ da je među jednakima“.

Miloš Konjević, odbornik Novske liste, poručio je Otoviću, da od njega ne traži ništa drugo do  da poštuje poslovnik, jer „ usuprotnom niste dorasli funkcije koju obavljate“.

Nakon ovih „ nevolja u raju“, Otović je zakazao polučasovnu pauzu, koja se pretvorila u jednočasovnu.

Novinari, odbornici DPS i DF skupa sa Otovićem  čekali su do 15 do 12 h da se kolege vrate u plenarnu salu. na osnovu poslovnika, prekinuo zasijedanje.

Nikola Samardžić, odbornik Demokrata, upozorio je Otovića, da je prekršio poslovnik, zahtijevajući odgovor, na šta je Otović kazao da je upravo na osnovnu poslovnika, odlučio da prekine zasijedanje.

- Ponavljam, nemam ništa protiv imenovanja Konjevića, ali imm a sve protiv načina na koji ste pokušali to da uradite. Očekivao sam da nam bar Stevan Katić, predsjednik Opštine, kaže to u lice!!!, poručio je Otović.

Podsjetićemo da su dnevni red trebale činiti Predlog Završnog računa Budžeta Opštine Herceg Novi za 2021. godinu, Predlog Odluke o bližim kriterijumima za korišćenje sredstava tekuće i stalne budžetske rezerve, Predlog Odluke o regulisanju drumskog saobraćaja na teritoriji Opštine Herceg Novi, Predlog Odluke o podizanju spomen-obilježja davanjem naziva ulicama i putu u Opštini Herceg Novi, kao i Predlog Odluke o davanju saglasnosti na sporazumno rješavanje imovinsko-pravnih odnosa između Opštine Herceg Novi i Žikić Dragice.

Tu su i izmjene odluke o boravišnoj taksi, stavljanju van snage Odluke o Službi komunalne policije i inspekcijskog nadzora, kao i ostvarivanje primarne zdravstvene zaštite na području opštine.

Na dnevnom redu su trebali biti izvještaji o radu u minuloj godini svih preduzeća čiji je osnovač Opština.

Sa dnevnog reda je povučen predlog izmjena Odluke o boravišnoj taksi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 11:48