Зграда Општине Тиват / -Општина Тиват
01/03/2022 u 06:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сјутра посљедњи покушај за одржавање сједнице СО: Тиват на прагу ванредних избора

Петковић jе поступио у складу са одлуком Владе коjа jе 17. фебруара наложила СО да се до 4. марта закаже и одржи сjедница локалног парламента коjи не засjеда од септембра прошле године

Предсjедник Скупштине општине Тиват Андриjа Петковић (Бокешки форум) заказао jе за сјутра, 2. март, посљедњи, седми по реду покушаj одржавања 11. редовне сjеднице локалног парламента. Петковић jе поступио у складу са одлуком Владе коjа jе 17. фебруара наложила СО да се до 4. марта закаже и одржи сjедница локалног парламента коjи, због боjкота опозициjе и недостатка кворума за рад, не засjеда од септембра прошле године.

За предстоjећу сjедницу нагомилало се чак преко 80 тачака дневног реда, али је мало вjероватно да ће одборници опозициjе и СДП-а и у сриjеду доћи на засједање иако jе тиватска владаjућа коалициjа понудила опозициjи да се изгласа одлука о скраћењу мандата актуелном сазиву СО, како би се ишло на ванредне локалне изборе. Ако се сједница не одржи, Влада би на првоj своjоj сjедници, наредне седмице, по Закону о локалноj самоуправи, дониjела одлуку о распуштању актуелног сазова СО и именовању трочланог Одбора повjереника коjи би до одржавања избора и конституисања новог сазиова СО обављао функциjу локалног парламента у Тивту.

По закону, предсjедник државе дужан jе да наредног дана од дана ступања на снагу одлуке о распуштању СО, рапише локалне изборе у Тивту, коjи ће се стога, по свему судећи, одржати краjем маjа, заjедно са редовним локалним изборима у jош неколико црногорских градова, те могућим ванредним локалним изборима и у Будви гдjе такође влада криза у фукционисању локалне управе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 06:42