Bar / - FOTO: DRAGAN STOJANOVIć
05/05/2023 u 16:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sjutra proslava Dana Evrope u Baru

Proslava počinje u podne ceremonijom otvaranja cvjetnog tepiha koji će tradicionalno biti postavljen na šetalištu u Baru po uzoru na onaj koji se postavlja u Briselu, a simbolizuje jedinstvo, solidarnost i harmoniju

Kako je saopšteno iz Evropske kuće, proslava počinje u podne ceremonijom otvaranja cvjetnog tepiha koji će tradicionalno biti postavljen na šetalištu u Baru po uzoru na onaj koji se postavlja u Briselu, a simbolizuje jedinstvo, solidarnost i harmoniju

Proslava Dana Evrope ove godine biće organizovana u Baru 6. maja u partnerstvu delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori i opštinskih vlasti.

Kako je saopšteno iz Evropske kuće, proslava počinje u podne ceremonijom otvaranja cvjetnog tepiha koji će tradicionalno biti postavljen na šetalištu u Baru po uzoru na onaj koji se postavlja u Briselu, a simbolizuje jedinstvo, solidarnost i harmoniju.

Navodi se da će cvjetni tepih, inspirisan primorskim motivima, biti satkan od 24 hiljade lokalno uzgajanih sadnica cvijeća, koje će potom, kao poklon EU Baru, biti zasađene na gradskim zelenim površinama.

Bar domaćin ovogodišnje proslave Dana Evrope

Taj jedinstveni tepih, kako se dodaje, krasiće barsku promenadu do 13. maja.

Iz Evropske kuće kazali su da su podršku realizaciji cvjetnog tepiha površine 130 kvadratnih metara pružili su i lokalni privrednici 2. decembar, Kalamper, Racc, Gold i Alegra krstarenja kao i Turistička organizacija Bar.

Navodi se da će u čast Dana Evrope, himnu Evrope i Crne Gore početku ceremonije izvesti crnogorska operska diva Tamara Radjenović, svjetski priznata umjetnica, koja je nedavno uvrštena na prestižnu Forbsovu listu najuticajnijih ličnosti mlađih od 30 godina u oblasti umjetnosti i kulture.

“Tog dana na gradskoj rivi biće održan sajam ambasada država članica EU koje su akreditovane u Crnoj Gori i korisnika projekata koje finansira EU ili Opština Bar. Program će upotpuniti zabava za najmlađe i njihove roditelje”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, i ove godine posjetioci će imati priliku da posjete čudesni svijet oprašivača, Pollinator Park.

“Pollinator park je spoj zoološkog vrta, tematskog parka, interaktivnog muzeja i kristalne kugle, koji nas vodi u 2050. godinu i otkriva kakva nas budućnost čeka ako ne počnemo da štitimo pčele i njihove zujeće prijatelje”, kaže se u saopštenju.

Iz Evropske kuće rekli su da će iste večeri biti održan i koncert, na kojem će nastupiti kotorski hip-hop duo Who See, rock band AkademiA, kao i podgorički reper Random i Sara Kurgaš.

Kraj večeri je, kako se navodi, rezervisan za DJ Set: DJ Stamina i Bizarr Duo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 08:03