Словенци чести гости у Плаву / - ТО Плав
08/12/2021 u 19:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Словеначки туроператори посјетили Плав

Посjету неколико туроператора из Словениjе смо искористили да их упознамо са нашим природним потенциjалима и могућностима коjе нудимо, казао је Енес Дрешковић, предсједник ПСК „Хрид”

Туристичка организациjа Плав у сарадњи са Националном туристичком организациjом Црне Горе дочекала jе групу туроператора из Словениjе.

– Гостима смо представили Плавско jезеро, jедно од наших природних потенциjала, Кулу Реџепагића као завичаjни музеj, у хотелу Елан су пробали наша домаћа традиционална jела, међу коjима и производе од боровнице, по коjоj смо препознатљиви. Због количине сниjега нам ниjесу били доступни Хридско и Виситорско jезеро, као ни неки од видиковаца, али су добили промотивни материjал и наши локални планинарски водичи Ахмет Рековић и Енес Дрешковић су им са Плавског jезера представили Проклетиjе и њихов потенциjал – казала jе директорица локалне туристичке организациjе Самира Цановић.

– Посjету неколико туроператора из Словениjе смо искористили да их упознамо са нашим природним потенциjалима и могућностима коjе нудимо. Како су традиционално Словенци приjатељи и посjетиоци Проклетиjа, очекуjемо у наредном периоду више група туриста и планинара. Морам признати и похвалити, ово jе први пут да НТО организуjе и доведе овако значаjну групу на Проклетиjама. А посебно хвала Весни Казић из НТО што jе све ово организовала – казао jе Енес Дрешковић, предсjедник ПСК „Хрид”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:43