Понте у Доброти / -Б.М.
05/07/2021 u 07:20 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Служба за инспекцијске послове у Котору пописала 191 понту и 32 дивље депоније

Имамо велики број пријава грађана које се односе на узурпацију понти, постављање плажног мобилијара, забрану приласка мору.... Највише неправилности забиљежено је на потезу Љуте и приобалном дијелу од Кавалина до отвореног базена, каже Миро Анђелић, в.д. начелника Службе за инспекцијске послове

На подручју которске ривијере досад је пописана 191 понта, укључујући и чињенично стање затечено у моменту контроле, подаци су општинске Службе за инспекцијске послове. Формирана је општинска радна група, у којој су представници ове службе и Комуналне полиције, али посао још није окончан јер је почела туристичка сезона, па су и њихове активности појачане.

image

Миро Анђелић

-Б.М.

По ријечима вршиоца дужности начелника Службе за инспекцијске послове Мира Анђелића, пројекција је да се до краја јула добије комплетна слика о свим неправилностима у приобалном дијелу општине, а елаборат који ће на ову тему бити израђен послужиће да се упореде подаци и документација којом располаже ЈП Морско добро, са тренутним, стварним чињеничним стањем на терену. Приликом контроле комунални полицајац оставља обавјештење са редним бројем понте коју обилази, док комунални инспектор оставља позив за странку на Н.Н, лице, да би се евентуални власник одазвао.

image

Капија на понти на Св. Стасију

-Б.М.

- Имамо случајева да се људи појављују са власничким листом да је понта уписана на њихово име или да је евентуални закупац или подзакупац код ЈП морско добро корисник понте. Имамо велики број пријава грађана које се односе на узурпацију понти, постављање плажног мобилијара, забрану приласка мору и друго. Највише неправилности у том смислу забиљежено је на потезу Љуте и приобалном дијелу од Кавалина до отвореног базена. Казна за узурпацију јавне површине иначе износи 100 еура за физичко, а 500 еура за правно лице при чему је највише издатих прекршајних налога за физичка лица - саопштио је Анђелић за "Дан".

Зграде без оформљених скупштина станара

Служба за инспекцијске послове покрива и стамбено комуналну област, а најчешћа забиљежена неправилност у стамбеним зградама је непостојање Скупштине станара. Стога апелују на станаре да приступе формирању ових скупштина.

- Како би нама олакшали посао, а њима уређење и боравак у зградама. Најчешће пријаве односе се на цурење воде из једног у други стан оштећења фасада и прозора на зградама- истиче Миро Анђелић.

У Служби је иначе 18 запослених укључујући начелника, од чега је више савјетника и то девет, него инспектора којих је осам.

- У постојећој систематизацији су упражњена радна мјеста стамбено комуналног, саобраћајног и комуналног инспектора- додаје Анђелић.

Радна група је такође пописала 250 рекламноих паноа-билборда, али и констатовала постојање 32 дивље депоније на територији которске општине; највише на Рисанском брду, Леденицама и подручју Грбља.

- С тим у вези издато је 16 прекршајних налога у вриједности од 13 хиљада еура покренуто пет прекршајних поступака, те поднијета једна кривична пријава, прецизира Анђелић и додаје да је пажња посвећена и поштовању епидемиолошких мјера у борби против пандемије Ковид -19, па су у том смислу изречене бројне опомене, прекршајни налози и кривичне пријаве.

- Током пандемије извршена је 1.158 контрола на јавним површинама, 857 контрола у тржним центрима и малопродајним објектима, 74 у јавном градском превозу, четири у ауто - такси превозу. Изречено је 25 захтјева за покретање прекршајног поступка, 13 захтјева за покретање кривичног поступка, а издата су и 33 прекршајна налога за кршење мјера физичке дистанце - истиче Анђелић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 20:58