/ - фото: МИРЈАНА ПОПОВИЋ
26/10/2021 u 15:50 h
Mirjana PopovićMirjana Popović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Смјештај за самохране мајке и ОСИ

Зграда са социјалним становима у Ластви Грбаљској добила нове станаре

Ластва грбаљска - Корисници права на социјално становање у Општини Котор, њих четворо, самохране мајке и особе са инвалидитетом, примили су данас (уторак) рјешења и кључеве од станова у новој згради у Ластви грбаљској.

На основу прошлогодишњег конкурса  девет лица остварило је право на социјално становање. Ређини Цвијановић, Јелици Лешенко, Милошу Тодоровићу и Миленку Бошковићу кључеве су предале Милица Томовић и Анђела Шеваљевић, након што је Милош Стијеповић из Дирекције за уређење иизградњу Котора обавио технички пријем.

Ових четворо станара чекали су да се испуне услови за водоснабдијевање како би се уселили, док су се прије њих већ уселили и Веско Ђедовић, Милорад Маслак, Деса Ћулафић, Вјера Почанић и Снежана Кужељ.

-Усељена су два двособна стана, четири једнособних  и осам гарсоњера. Објекту није обезбијеђена довољна количина воде са локалног водовода за напајање хидрантске мреже, а станари су преузели одговорност за прихватање стана са тим недостатком. Мини-пројекат је одобрен и ускоро ће почети изградња засебне  бистијерне, која би подмиривала потребе зграде током љета. Остало је још пет станова, од којих су два опредијељена за „становање уз подршку“, то је услуга дјечје заштите, намијењена бившим штићеницима Дјечјег дома у Бијелој. Један такав стан је већ усељен, а корисник је запослен- каже Милица Томовић.

Овим је успјешно заокружен програм бриге за социјално угрожена лица, који је започела претходна, а довршила нова локална управа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 17:35