Челници Општине: Суљевић, Смоловић, Бећировић и предсједница СО Немша Омерхоџић / М.Н.
24/01/2022 u 07:19 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Смоловић остаје на челу Бијелог Поља до локалних избора

Одборнички клуб ДПС-а кандидује ме за још један мандат у четворогодишњем периоду, а то су подржали и наши коалициони партнери СД и БС, казао је Смоловић за „Дан“

Након 31. jануара када му истиче четворогодишњи мандат, садашњи предсjедник Општине Биjело Поље Петар Смоловић остаjе на овој функцији, док на мjесту предсjедника Општинског одбора ДПС-а, умjесто досадашњег предсjедника Адмира Мустаjбашића, долази потпредсjедник ДПС-а, Абаз Диздаревић, а посланица Весна Павићевић долази на мjесто потпредсjеднице ОО ДПС-а. Ове одлуке донијете су на сједници Општинског одбора ДПС-а, уз сагласност Предсједништва партије.

– Одборнички клуб ДПС-а кандидује ме за још један мандат у четворогодишњем периоду. Како су казали, задовољни су мојим радом, што су подржали и наши коалициони партнери Социјалдемократе и Бошњачка странка. Наставићу да радим на развијању Бијелог Поља и завршетку започетих капиталних пројеката. На тај начин рјешавамо један од наших највећих проблема, а то је питање незапослености – казао је Смоловић за "Дан".

На питање како гледа на нови мандат, с обзиром да су већ у мају локални избори, Смоловић истиче да је сигуран "да ће грађани на локалним изборима знати да цијене поштен и напоран труд и рад да се Бијело Поље учини бољим мјестом за живот".

Предлог одлуке о престанку мандата предсjеднику Општине наћи ће се на дневном реду сjеднице СО коjа jе заказана за посљедњи дан jануара. У образложењу се наводи да Смоловићу престаjе мандат због истека времена на коjе jе изабран, а изабран је одлуком СО 31. јануара 2018. године. По аутоматизму, одласком предсjедника Општине, мандат истиче и потпредсjедницима, па jе предложено да на сjедници 31. jануара буде усвоjена одлука о истеку мандата и потпредсjедницима Општине, Нермину Бећировићу и Ернаду Суљевићу. Одборници ће одлучивати и о предлогу одлуке о утврђивању броjа одборника, коjих би у новом сазиву требало да буде 37.

Кљајевић: Беспотребно трошимо вријеме

Одборник СНП-а др Видран Кљајевић каже да се послом око избора челника Општине није ни требала бавити.

– Беспотребно трошимо вријеме на избор или реизбор предсједника општине. Нека га још ова два-три мјесеца, а у мају кад пошаљемо ДПС у опозиционе клупе, изабраћемо предсједника коме ће мандат трајати четири године. Ове из ДПС-а смо трпјели оволико година, па можемо и ових неколико мјесеци– истиче Кљајевић.

Суада Зороњић, одборница ГП УРА каже да, с обзиром да у протеклом периоду у Бијелом Пољу, за 30 година битисања ДПС-а није начињен никакав значајан напредак, не види ни једно спектакуларно име у њиховим редовима које би могло да нешто промијени.

– Мислим да је ДПС истрошена партија и да ни једно име из њихових редова не може дати допринос какав Бијело Поље заслужује– казала је Зороњић.

Одборник СДП-а др Аднан Стриковић каже да је у питању нимало пријатан тајминг за ДПС и његове коалиционе партнере у Бијелом Пољу.

– Сужава им се могућност за политички маневар на само три-четири мјесеца до локалних избора. Какву би поруку послали бирачима да Смоловића не предложе за овај прелазни период? Сигурно не афирмативну за своје гласачко тијело. Не треба заборавити ни чињеницу да престаје мандат и потпредсједницима. Тако да је овај предлог очекиван и на њега не гледамо као на неки нови битан политички моменат – каже Стриковић и додаје да је битно ко ће бити и ко ће предлагати и кога након мајских избора.

– Сигуран сам да ће вам тада бити много интересантније шта СДП мисли о томе – закључио је др Стриковић.

Одборник ДФ-а Васо Обрадовић каже да вјерује да ће грађани на локалним изборима послати ДПС у историју и да ће се окренути једном новом Бијелом Пољу.

– Тиме и новим људима дати прилику да поштеним, вриједним, домаћинским радом нашем граду и свим његовим грађанима отворимо нове перспективе. Да Бијело Поље буде град из којег неће одлазити наша младост већ се у њега радо враћати– поручује Обрадовић.

Што се Демократа тиче, истиче одборник Марко Љујић, њихов став је јасан.

– Нећемо подржати нити једног кандидата који долази из редова оних чија је персонификација политика која се темељи на томе да годишње Бијело Поље напушта скоро 500 људи. Против Петра Смоловића приватно немамо ништа, али политички сматрамо да није одговорио изазовима, а обећања која је у име ДПС-а дао грађанима, није испунио– каже Љујић.

Иначе, предложено jе да се на сjедници СО, заказаној за 31. јануар, за директора JУ Ратковићеве вечери поезиjе, поново изабере досадашњи директор, дипломирани менаџер и књижевник Кемал Мусић, а на дневном реду ће се наћи и извjештаjи о реализациjи Програма рада СО за 2021. годину, раду предсjедника Општине и остваривању функциjе локалне самоуправе за 2021. годину.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:28