СЕКРЕТАР ВИДО ДАБАНОВИЋ / - ФОТО: ДРАГАН СТОЈАНОВИЋ
02/01/2022 u 12:57 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Сохо сити” за комуналије дугује преко милион еура

Према ријечима Вида Дабановића, секретара Секретаријата за имовину, заступање и инвестиције, сви они којима је истекао рок да измире комуналије су утужени, јер су „објекте завршили а нису платили комуналије”

Општина Бар је у 2021. години имала 35 инвеститора који су комуналије редовно плаћали, и по том основу остварен је приход од преко два милона еура. Такође, Општина је због неизмиреног дуга утужила фирме „Сохо Сити”, која дугује преко милион еура, и „Бар градњу” која је остала дужна 81.000 еура. Неизмирени дуг инвеститора који плаћају комуналије у ратама износи 69.988 еура.

Према ријечима Вида Дабановића, секретара Секретаријата за имовину, заступање и инвестиције, сви они којима је истекао рок да измире комуналије су утужени, јер су „објекте завршили а нису платили комуналије”.

- Имали смо уговорене обавезе и са „Сохо Сити” и са „Бар градњом” да плаћају комуналије у року. Како они нису испоштовали тај рок, ми смо покренули против њих судски спор који се води код Основног суда у Бару. По том основу „Сохо сити” дугује за комуналије милион и 100.000 еура плус одређене камате, а „Бар градња” остала је дужна  81.000 еура - каже Дабановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:10