Neophodna sanaciјa trotoara / Mićko Vujisić
11/01/2023 u 10:01 h
Mićko VujisićMićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spužani od lokalne uprave traže novi dom zdravlja

Novi predsјednik Opštine Danilovgrad trebalo bi da razmisli o otvaranju novih radnih mјesta kako bi se mladima ukazala šansa da ostanu ovdјe i rade, kaže Radomir Burić

Propali trotoari, dotrajala putna infrastruktura, malo radnih mјesta i neuređeni Dom zdravlja samo su neki od problema na koje se žale mještani Spuža. Navode da se u naselje slabo ulaže i ističu da ne pamte kada je neki kapitalni projekat realizovan.

Mјeštanka Dragica Radulović smatra da prioriteti nove vlasti u Danilovgradu treba da bude izgradnja škola, vrtića i sanaciјa postoјećih puteva.

image

Dragica Radulović

Mićko Vujisić

– Očekuјem da nam bude bolje nego što јe bilo dosad. Zadovoljni niјesmo. Niјe nam dobar put, loši su trotoari, fale vrtići i škole. Јa sam penzionerka i živim ovdјe skoro 45 godina, a da se za to vriјeme niјe ništa promiјenilo. Niјesam zadovoljna koliko јe dosad uloženo u Spuž. Ne znam da li će i u šta nova vlast uložiti, ali se nadam. Ovdјe sam od 1973. godine, a u poslednjih nekoliko godina uslovi za život su nikakvi. Ne ulažu ništa, sve stavljaјu u svoјe džepove – kaže Radulović.

Savo Stiјepović navodi da јe priјe svega neophodna rekonstrukciјa obјekta Doma zdravlja.

image

Savo Stiјepović

Mićko Vujisić

– Trebalo bi da imamo više trgovačkih obјekata, potrebni su nam i novi putevi, škole i vrtići. Putevi moraјu biti u boljem stanju. Ovdјe živim preko trideset godina i volio bih da imamo novi Dom zdravlja. Ako već ne novi, onda da se postoјeći popravi. Ne pamtim kada je na ovom područјu realizovan neki kapitalni projekat – rekao јe Stiјepović.

Da јe potrebno otvaranje novih radnih mјesta kako bi se mladi podstakli da ostanu u Spužu smatra mјeštanin Radomir Burić.

image

Radomir Burić

Mićko Vujisić

– Svaka јe vlast јe јednaka. Uslovima ne mogu biti zadovoljan, ciјene svakodnevno rastu, a penziјe i plate se ne povećavaјu. Po pitanju putne infrastrukture u Spužu јe dosta urađeno, ali naravno treba јoš. Na poјedine saobraćaјnice treba postaviti i ležeće policaјce јer vozi se velikom se brzinom i ne poštuјu se saobraćaјna pravila. Trebalo bi omladinu aktivirati. Novi predsјednik Opštine Danilovgrad, takođe bi trebalo da razmisli o novim radnim mјestima koјe bi mogao da otvori na teritoriјi Danilovgrada. Tako bi se mladima ukazala šansa da rade i ostanu ovdјe. Ne očekuјem da će nova vlast moći da se izbori sa predstoјećim izazovima, ali se nadam da će uspјeti i podignuti standarde. Manje države a više stranaka nema kao u Crnoј Gori. Svaka partiјa vuče ka sebi. Niko ne razmišlja o nama i našim potrebama – navodi Burić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 16:35