/ - фото: Фејсбук ПзП
15/12/2021 u 14:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Станишић (ПзП): Ко је платио пут Абазовићу у УАЕ и која је сврха путовања

Овим путем позивам потпредсjедника Абазовића да обjави све детаље овог пута. Ко jе сносио трошкове пута

- Потпредсjедник Владе и координатор за безбjедност Дритан Абазовић изjавио jе да jе посjета Уjедињеним Арапским Емиратима коштала грађане нула еура и да су тамо он и његов савjетник за унутрашњу политику, безбjедност, борбу против корупциjе на високом нивоу и организованог криминала Филип Аџић, били о свом трошку, иако jе то веома дискутабилно имаjући у виду примања Аџића - наводи Бобан Станишић из Покрета за промјене. 

 - Овим путем позивам потпредсjедника Абазовића да обjави све детаље овог пута. Ко jе сносио трошкове пута? Колики су трошкови пута? Коjа jе била сврха путовања? Да ли jе г-дин Абазовић боравио у УАЕ у своjству потпредсjедника Владе или приватно? Уколико jе била службена посjета ко jе све био у делегациjи? Уколико jе треће лице сносило трошкове пута да ли jе исте приjавио АСК-у? Да ли jе поднио Извjештаj Влади о посjет УАЕ? Да ли jе директор АНБ-а упознат са детаљима овог путовања? - пита Станишић из Покрета за промјене. 

Бобан Станишић, предсједник Мреже младих Покрета за промјене истиче да је веома jе битно да потпредсjедник Абазовић обjави све ове детаље, у супротном ствара се сумња да постоjе неке закулисне радње, jер jе Мило Ђукановић оптуживан да управо у УЕА има отворене рачуне на коjима jе пребацио милионске износе из Црне Горе и гдjе jе као амбасадорка дуго времена боравила његова прва сарадница и специjалиста за сумњиве трансакциjе Душанка Jекнић.  

- Надам се да jе потпредсjедик Абазовић разговарао и на ову тему са државним врхом УЕА, како би нам управо они пружили подршку у откривању милиона коjе су браћа Ђукановић извукли из Црне Горе, у супротном се отвара велики простор зашто координатор за безбjедност договара инвестициjе, а не бави се питањима коjа су о изузетне важности за националну безбjедност - истиче Станишић. 

-Такође се надам да ће потпредсjедник Абазовић jавно одговорити на моjе инициjативе да се укине статус штићених личности ''татиним синовима и ћеркама'', као и да обjави информациjу да ли jе близак сродник предсjедника Владе повезан са шверцом цигара - навео је предсједник Мреже младих Покрета за промјене. 

Овим путем позвао је Национални савjет за борбу против корупциjе на високом нивоу да испита све детаље поводом финансирања овог пута. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:21