Туристи обилазе знаменитости старобарске чаршије / фото: Д.С.
09/08/2021 u 07:50 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стари Бар преплавили туристи; сезона изненађујуће добра, па и пазари бољи

Оно што нас радује су гужве у вечерњим сатима, шетају гости старобарском чаршијом, што раније није била пракса. Чак ни 2019. године није тако било, каже угоститељ Зоран Ћаловић

Уколико којим случајем боравите у Бару, а не посјетите Стари Бар, исто је, кажу Барани, као да нисте ни долазили у град под Румијом. Оне који, пак, дођу, осим аутентичног амбијента дочекаће и несвакидашња љубазност туристичких посленика и разноврсна понуда. Тренутно на барској ривијери борави велики број туриста, чак и више него што се на почетку сезоне очекивало, а таква ситуација је и у Старом Бару. Присуство туриста учинило је да је понуда Старобарана дошла до изражаја, па угоститељски и други објекти добро раде.

Угоститељ Зоран Ћаловић, чији је угоститељски објекат лоциран на улазу у Стари град, потврђује да је изузетно задовољан досадашњим током сезоне, те да очекује да ће добра посјећеност туриста трајати до краја септембра.

– Заиста је много људи дошло. Сезона је изненађујуће добра, више је него што смо очекивали. Сви радимо добро, наравно да сам задовољан и пазарима. Оно што нас радује су гужве у вечерњим сатима, шетају гости старобарском чаршијом, што раније није била пракса. Чак ни 2019. године није тако било – каже Ћаловић, истичући да не би било добро да се уведу неке нове епидемиолошке мјере које би спријечиле слободан улазак туриста у земљу.

У старобарској чаршији затекли смо двије дјевојке из Београда, Мају и Наташу. Кажу да су одушевљене љубазношћу домаћина и наглашавају да обилазе културне знаменитости Бара.

– У Бару смо већ неколико дана. Смјештај смо нашле у близини, у двокреветном апартману, и задовољне смо цијеном. Кад дођемо у Стари Бар обавезно посјетимо неке од угоститељских објеката, посебно увече кад прошетамо чаршијом. Домаћини су јако љубазни гдје год да смо навратиле. Обишле смо наравно и Стари град, гдје смо заиста имале шта да погледамо. Идемо свакодневно и на купање на Тополици, а биле смо и у Сутомору. Немамо ауто па нам је превоз проблематичан, али се сналазимо, мада градски аутобуси нису на нивоу туристичке понуде – кажу Маја и Наташа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:10