Стијовић посјетио Шавник / - фото: Министарство пољопривреде
03/11/2021 u 21:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стиjовић у Шавнику: Министарство ће подржати рjешавање проблема око водоснадбиjевања, електрификациjе катуна и сеоске инфраструктуре

У разговору са пољопривредницима министар jе представио на коjи начин могу остварити подршку кроз агробуџетске мjере

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, Александар Стиjовић боравио jе данас у Шавнику гдjе jе наjавио подршку за рjешавање проблема око водоснадбиjевања, елетрфикациjе катуне и изградње инфраструктуре у овоj општини.

Он jе данас са сарадницима, државним секретаром Небоjшом Величковићем, генералним директором Директората за пољопривреду Мирославом Цимбаљевићем и начелником Дирекциjе за сточарство Ранком Богавцем посjетио пољопривредна домаћинства у Шавнику са коjима jе разговарао о проблемима са коjима се суочаваjу.

Како jе саопштено из МПШВ, шавничка села Баре и Слатина гравитираjу према Сињаjевини и броjе преко 60 газдинстава коjа се доминантно баве сточарском производњом.

У разговору са пољопривредницима Стиjовић jе представио на коjи начин могу остварити подршку кроз агробуџетске мjере, нагласивши да ће у наредном буџету подршка према произвођачима, нарочито у сточарском сектору, бити jош снажниjа.

image

Стијовић посјетио Шавник

- фото: Министарство пољопривреде

Мjештани су истакли проблеме са коjима се суочаваjу, првенствено по питањима водоснадбиjевања и путне инфраструктуре.

Стиjовић jе исказао пуну опредиjељеност министарства да се у складу са процедурама у наjкраћем року пружи подршка за рjешавање питања водоснадбиjевања и руралне инфраструктуре, као и електрификациjе катуна кроз набавку соларних панела, поготово што се ради о мjестима гдjе jос увиjек постоjе подручна одjељања школа, што jе неизоставан предуслов за очување и развоj наших села.

- Приликом посjете краjу коjи jе познат по сточарскоj производњи министар jе упознат jе упознат са свим потенциjалима и свим развоjним могућностима краjа. На обострану констатациjу jе закључено да што приjе треба унаприjедити руралну инфраструктуру и да у што краћем року треба споjити рурална подручjа са градовима како би се омогућио опстанак младих на селима коjи треба да преузму газдинства и коjи треба да буду носиоци сточарске производње jер оваj краj има све потенциjале - наводи се у саопштењу.

Мjештани су исказали захвалност због посjете министра уз увjерење да ће кроз сарадњу са ресорним министарством пољопривредни сектор у Шавнику заштити и даље унапређивати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:14