Гради се Центар / -МИлован Нововић
04/09/2021 u 06:35 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стиже струја у Визиторинг центар

Визиторинг центар је један од значајнијих капиталних пројеката у Бијелом Пољу, чија је укупна вриједност 893.000 еура, кажу из локалне управе

Радови на извођењу јаке и слабе струје на Визиторинг центру у оквиру Ђаловића пећине су у завршној фази, након чега ће почети израда фасаде, опремање ентеријера и партерно уређење.

– Објекат на обали Бистрице имаће сувенирницу, конгресну салу, техничке просторије и кафе- бар. Биће то право мјесто за туристе и све који желе да обиђу овај крај и бораве у Ђаловића пећини – казали су из локалне управе, наглашавајући да ће Визиторинг центар бити почетна станица сваког посјетиоца цјелокупног концепта Ђаловића пећине у Бијелом Пољу.

– У склопу објекта предвиђен је и паркинг простор за возила посјетиоца, а ка гондоли и уласку у пећину туристе ће водити панорамски аутобус. Визиторинг центар је један од значајнијих капиталних пројеката у Бијелом Пољу, чија је укупна вриједност 893.000 еура – кажу из локалне управе.

Иначе, како је недавно саопштено, Министарство екологије, просторног планирања и урбанизма препознало је потенцијал сјевера, као један велики ресурс, ништа мањи од приморја, а градоначелник Петар Смоловић је саопштио да тек када се дође до Ђаловића пећине може се видјети колики су потенцијали Бијелог Поља и ових пројеката.

– Обећано нам је да ће се ови радови наставити и у наредном периоду, да ће се убрзати, како би се објекат што прије ставио у функцију, отворила нова радна мјеста и привукло што више туриста из читавог свијета. Жеља нам је да туристичка понуда сјевера буде конкурентна југу, да буде обједињена како би што више туриста довели и у Бијело Поље и у Црну Гору – казао је Смоловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:52