/ - FOTO: SZS KOTOR
05/08/2022 u 08:23 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šumski požar na brdu Vrmac stavljen pod kontrolu

U akciji gašenja bili su uključeni i avion MUP-a i helikopter Vojske Crne Gore

Požar koji je juče buknuo na brdu Vrmac, zahvativši šumu iznad kotorskog naselja Stoliv, stavljen je pod kontrolu zahvaljujući ogromnim naporima vatrogasaca, a u akciji gašenja bili su uključeni i avion MUP-a i helikopter Vojske Crne Gore.                 

Dojavu o šumskom požaru većih razmjera na brdu Vrmac, preciznije u naselju Stoliv koji je prijetio da ugrozi objekte na  obalnom dijelu, kao i naselje Gornji Stoliv, opštinska Služba zaštite i spašavanja (SZS) Кotor dobila je u 10 i 30 časova, a na intervenciju gašenja je upućen kompletan njen sastav na poziv i operstiva.

image

Foto: SZS Kotor

- FOTO: SZS KOTOR

U pomoć je pozvano i DVD “Bogoljub Brezić” iz Perasta. Usled širenja požara potpomognutog vjetrom pozvani su u pomoć i pripadnici Službe zaštite i spašavanja Tivat, kao i DVD “Boka” Tivat, Radovići. 

U akciju gašenja požara juče su bili uključeni i avion MUP-a i helikopter Vojske CG. 

- Veoma značajnu pomoć imali smo od privatnog prevoznika Saše Milićevića koji je satima dovozio vodu svojim vozilom u Gornji Stoliv kako bi se naselje odbranilo. Zahvaljujemo se svim mještanima i fureštima (turisti) koji su se aktivno uključili u gašenje ovog požara, bez kojih bi sigurno bilo veoma teško staviti požar pod kontrolu. Zahvaljujemo se ženama Stoliva koje su dežurnim vatrogascima donosile hranu i piće- kazali su iz Vatrogasne jedinice Кotor.

Vatrogasce su na požarištu obišli predsjednik Opštine Кotor Vladimir Jokić i potpredsjednik Siniša Кovačević i dopremili im sendviče i osvježavajuće napitke.

Кotorski vatrogasci se nadaju da će današnji dan biti lakši te da će sanacija požarišta proći bez većih poteškoća.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 22:37