Милош Шуштер / - фото: Д.С.
05/01/2022 u 11:33 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шуштер: Буџетом Општине Бар за 2022. планирано 100.000 еура за водоснабдијевање, а за парк већ дато 200 хиљада

Ми и даље нећемо да донесемо програм инвестиционог одржавања водоводне, односно укупне комуналне инфарструктуре. Та цифра мора бити планирана, програм се мора донијети, то је законска одредба, истиче одборник УРА

Одборник Милош Шуштер (УРА) подсјећа да је у буџету за 2022. годину планирано 100.000 еура за водоснабдијевање, иако пола општине нема воду, а двије трећине нема канализацију, док је за разне забаве планирано 700 - 800 хиљада еура.

- То се не може ником објаснити. Џаба ми причали како имамо канализацију по улицама или у мору, или немамо воде у читавим насељима која су наводно нека туристичка атракција у нашем граду. И успут дајемо 200.000 еура за неки парк, а већ смо потрошили 300.000 у сусједству. То је мало ругање са памећу и нормалним људима у овом граду. То се не може објаснити ником, и интересантно је како се то неко сјети, заиста мени то није јасно - каже он и наглашава:

- Такође, ми и даље нећемо да донесемо програм инвестиционог одржавања водоводне, односно укупне комуналне инфарструктуре. Та цифра мора бити планирана, програм се мора донијети, то је законска одредба. Предвиђене су и неке казне ако се то не уради. Имамо вриједне водоводне системе, преко сто милиона еура. Ниједан еуро не трошимо за инвестиционо одржавање, иако је то, кажем,  законска обавеза. Поставиће се и питање реалности цијене воде. Такође, неће моћи да се финансијски планира буџет ни Општине ни „Водвода”, а да се не планира и предвиђа инвестиционо одржавање у складу са законом. Неко ће морати да каже да се то мора направити.

Према његовим ријечима, на нивоу општине у наредне три године није планирано  да се направи скоро ништа.

- Планиране су неке цифре којима се не може направити ништа. Непоходно је имати мало више идеја, а новца има. Што се не би направио неки програм, једна информација за водоснабдјевање и отпадне воде у насељу гдје нема воде и гдје нема канализације? Ја сам сигуран да би ти људи на десетине милиона еура прикупили намјенских средстава за то када би неко донио пројектну документацију и гарантовао им да ће се та вода и канализација направити. На жалост, ми немамо пројекте које можемо да кандидујемо ни унутар куће ни унутар приватно јавног партнерства, нити према Влади Црне Горе. Нема нас ни у капиталном буџету, за што велику кривицу сносимо сами - каже Шуштер.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 09:41